« Terug naar Blog

Vijf apps die je leven makkelijker maken


Leer plannen en krijg weer grip op je dag

Rust is in de huidige maatschappij soms ver te zoeken. We moeten altijd bezig zijn. Is het niet omdat anderen iets van ons willen, dan wel omdat we zelf vinden dat we steels het allerbeste uit het leven moeten halen. Die bezige-bij-dagen zorgen wel voor veel stress. Na een rustgevende vakantie kan een vol schema je direct weer in een nazomer-dip storten. Gelukkig zijn er talloze apps en websites die ons helpen grip te krijgen op de dag

Een van de meest rustgevende manieren om met je leven om te gaan is niet aldoor met een planning in je hoofd rond te hoeven lopen. Deze apps zorgen daarvoor.

Makkelijk in huis

We doen veel online onderzoeken naar de situatie in en om het huis. Via OpinieLand kun jij je mening geven over het huishouden, de stress en de manier waarop je daar mee omgaat. Op die manier kun je ook nog eens een leuk extraatje verdienen. We kunnen je in ieder geval alvast twee manieren aanraden om het thuis een stuk makkelijker te maken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Datumprikker? Veel mensen gebruiken alleen de website als ze een Sinterklaasfeest moeten plannen, maar wanneer je het vaker gebruikt kun je er een hoop mee opschieten. Datumprikker is er ook voor op je telefoon: Android en Apple iOS. Zo wordt het regelen van afspraken in een klap een stuk eenvoudiger. Daarnaast gebruik je natuurlijk Evernote, de veelvraat onder de planners. Je uploadt in Evernote eenvoudig foto’s die je maakt van lijstjes, recepten en memo’s, maar je kunt er ook gewone documenten in opslaan. Alles wat je moest onthouden houd je zo eenvoudig bij elkaar. Uiteraard is ook Evernote geschikt voor je telefoon.

Altijd handig: al je wachtwoorden bij elkaar

De handige planner voor al je wachtwoorden is LastPass. Natuurlijk heb jij al lang heel veilige wachtwoorden. Maar die zijn dan weer bijna niet te onthouden. LastPass zet ze zwaar beveiligd voor je weg, en helpt je na installatie met het inloggen op alle websites waarvan je de wachtwoorden bewaart. Zo hoef je nog maar één enkel wachtwoord te onthouden.

Nog meer online handigheid heb je met Pocket uiteraard ook beschikbaar voor mobiel. In Pocket verzamel je alle artikelen die je zou willen lezen, maar waar je niet direct aan toe komt. Je kunt natuurlijk ook wel bookmarks of bladwijzers gebruiken in je browser, maar daar kijk je vaak nooit meer naar. Pocket biedt, op computer en op mobiel tegelijk, juist een handige manier om later te lezen wat je hebt bewaard. Nooit meer iets proberen te onthouden voor later, maar gewoon terugbladeren. Een van onze favorieten.

Het ultieme lijstje

Een gewoon lijstje met taken die je nog moest doen blijft erg handig. Alleen wordt dat bij ons altijd een stapel briefjes en memo’s, of het nu thuis is, of op het werk. Hoe doe jij dat?

Met het online onderzoek dat we bij OpinieLand doen, proberen we inzicht te krijgen in de planningen van alledag. Omdat we jouw mening graag horen, belonen we je deelname ook nog eens steeds. Voor elke ingevulde vragenlijst verdien je punten.

Wunderlist is hier in ieder geval op dit moment het ultieme lijstje. Geen losse briefjes meer, maar gewoon online een lijst van alle taken. Het handige van een digitaal lijstje is dat de taken die vandaag echt gedaan moeten worden, ook automatisch bovenin gezet worden. Dat scheelt een hoop vergeten mailtjes, belletjes en het zorgt er voor dat je steeds bij bent met je planning.

Wij horen in ieder geval graag van jou hoe jij over je huishouden denkt, en zien je graag terug. Door de vele enquêtes van OpinieLand kunnen we je steeds uitnodigen voor die zaken waar jij het meest verstand van hebt.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.