« Terug naar Blog

De statistiek van online enquetes leert ons nieuwe dingen

Dag van de Statistiek

Via Opinieland kunt je enquêtes invullen voor geld en op de Dag van de Statistiek leren we hoe belangrijk onderzoeken kunnen zijn. Deze dag is een internationale dag waarop we stilstaan bij het belang van statistieken. Ze zijn niet saai, maar helpen ons meer te leren over de wereld. Hoeveel mensen worden er jaarlijks geboren, hoeveel zijn er aan het werk en in wat voor sector is dat eigenlijk? Dat zijn allemaal van die weetjes waardoor we meer leren over koopgedrag, over leven en over gezondheid. Steeds een stapje verder.

 

Statistiekorganisaties zoals het Centraal Bureau voor de Statistiek staan op deze statistiekdag stil bij de onderzoeken die zij uitvoeren. Bovendien, met hun gegevens worden ook weer andere onderzoeken aangevuld. Ook onze onderzoeken hebben altijd te maken met vaste gegevens die we zo leren kennen. En de online vragenlijsten die je bij ons invult helpen ons de wereld een beetje beter kennen. Daarom staat daar ook een beloning tegenover.

 

Enquêtes invullen voor geld?

De speciale dag voor statistieken bestaat al sinds 2010. Ze werd opgericht door de Statistiekafdeling van de Verenigde Naties, de United Nations Statistics Division. Juist voor de VN zijn statistieken namelijk heel belangrijk om bij te houden hoe het met de wereld gaat. Wat zijn de geboortecijfers, en hoe veel honger is er nog in de wereld?

 

Hoe uiteenlopend de doelen van online onderzoeken ook kunnen zijn, ze komen altijd neer op dat begrijpen. Uiteindelijk willen we allemaal zaken begrijpen, aanpassen of verbeteren. Dat is ook altijd het uitgangspunt geweest van online enquêtes waaraan onze leden kunnen meedoen.

 

Niet voor niets geven de meeste mensen aan dat ze nu eenmaal hun stem willen laten horen. Het is voor ons dan ook belangrijk je die mogelijkheid te geven. Door mee te doen met enquêtes invullen voor geld laat je die stem op de juiste plek terecht komen, en je krijgt er een beloning voor. Zo krijg je ook telkens te horen over nieuwe ontwikkelingen en andere zaken die spelen in de wereld. Want daar doen we onderzoek naar. Die pure statistiek leggen we in een duidelijke vorm neer op het bordje van degenen die er toe doen. Zodat jouw opinie ook echt gehoord wordt.

 

 

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.