« Terug naar Blog

Online veiligheid wordt ook op mobiel belangrijker

Online veiligheid wordt ook op mobiel belangrijker

We zijn steeds vaker online en vooral steeds vaker mobiel online, dat brengt ook nieuwe risico's met zich mee. Want naast dat we online geld verdienen door altijd en overal te kunnen werken, zijn er ook mensen die misbruik maken van technologie. Vooral het feit dat we zo snel zo afhankelijk zijn geworden van onze mobieltjes kan roet in het eten gooien.

Experts waarschuwen met enige regelmaat voor het gebrek aan virusscanners op mobiele telefoons. Daarnaast weten we vaak niet zo goed hoe welke app nu precies werkt. En in de overvolle appstores is het soms ook nog zoeken naar een programma dat echt doet wat het belooft.

 

Social media

We zijn zo verslaafd dat we vaak niet genoeg opletten. Nog pas geleden waarde er op Facebook een virus rond wat er voor zorgde dat veel mensen ineens een berichtje kregen van vrienden om een video te bekijken. Wie op de link klikte en een bestandje installeerde had ineens toestemming gegeven om ook aan zijn vrienden de nepvideo door te sturen.

Hoewel dit soort virussen al tijden de ronde doen, trappen we er toch vaak opnieuw weer in. En dit soort gevaren liggen ook op je mobiel op de loer. Door de snelheid waarmee we ons online leven checken zien we soms niet op tijd dat we in een slinkse truc trappen. 

 

Online verdienen

Nu we ook steeds vaker online met geld werken, en onze bankzaken regelen lopen we nog meer risico. Let er altijd op dat je de officiële apps gebruikt voor communicatie, en natuurlijk voor alle zaken die met online geld verdienen te maken hebben.

Ook de makers en handelaars in de nu zo populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin waarschuwen voor mobiele apps. Er zijn veel malafide apps, zowel voor je PC als je mobiel, in omloop. Die beloven je soms gouden bergen of veel meer gemak, maar proberen je je 'wallet' afhandig te maken. Zo kun je dan ineens al je virtuele geld kwijt zijn. 

 

 

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.