« Terug naar Blog

Onderzoek laat zien waarom wij ons gelukkig voelen

Onderzoek laat zien waarom wij ons gelukkig voelen

Op de Wereld Dag van de Glimlach willen we natuurlijk graag allemaal weten waarom we nu eigenlijk moeten lachen. Waar worden we eigenlijk gelukkig van? Veel mensen denken dan aan de liefde, of snel geld verdienen. Maar gelukkig zijn zit in veel meer dingen. Onderzoekers vertellen ons op welke manieren we gelukkig kunnen worden. En waarom andere mensen gelukkig zijn.

In Nederland wordt er zelfs het hele jaar door onderzoek gedaan naar geluk. Of jij jouw dag start met een glimlach wordt bepaald door je sociale leven, door je baan, maar ook door de seizoenen. De vragenlijsten in het onderzoek brengen in kaart hoe de gemiddelde Nederlander zich het hele jaar voelt.

 

Niet alleen snel geld verdienen

Een bijverdienste is leuk, maar het zit hem dus niet alleen in snel geld verdienen. Wij zien in onze onderzoeken zelfs al dat beloningen worden gewaardeerd, maar veel mensen graag meedoen om bij te dragen aan onderzoek. Een belangrijke reden om gelukkig zijn is dan ook ‘gewaardeerd worden’. En ja, dat kan natuurlijk met geld, maar dat gebeurt ook door aandacht, vrienden en allerlei kleine bedankjes die je van die vrienden krijgt.

Iets bij kunnen dragen aan de wereld is voor veel mensen belangrijk. En hoewel we er niet altijd bij stil staan, is dat voor jou misschien ook wel heel belangrijk. Het idee dat je anderen kunt helpen, of dat je bijdraagt aan de samenleving, zorgt er voor dat je voelt dat je iets betekent voor anderen. Natuurlijk spelen ook vormen van jaloezie wel een rol.

Wist je bijvoorbeeld dat geld wel belangrijk is, maar de allerrijkste mensen niet de gelukkigste zijn? Natuurlijk is arm zijn ook niet leuk, maar het is opvallend dat mensen die voldoende geld hebben vaak het gelukkigst zijn. De allerrijksten lijden onder het gevoel dat ze nergens meer heen kunnen. Gek genoeg is het dus ook belangrijk dat je nog meer kunt gaan verdienen. Werk en de beloning van die inzet zorgt er voor dat we ons gelukkig voelen. Alleen zo gaan we met een lach de nieuwe dag in.

 

 

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.