« Terug naar Blog

Niet iedereen kan even goed zien, hoe gaan we daar mee om?

Dag van het zicht

Dat je op dit moment nu dit artikel kunt lezen is niet zo vanzelfsprekend, sommige mensen kunnen heel wat lastiger websites lezen. Tijdens de Dag van het Zicht staan we stil bij mensen met een visuele handicap. Dan kan het natuurlijk gaan om mensen die blind zijn, maar er zijn ook veel mensen die gewoon minder goed zien. En dat is lang niet altijd te corrigeren met een bril of lenzen. Zeker nu we ook vaker online geld verdienen is het belangrijk rekening te houden met mensen die niet altijd toegang hebben tot sites die wij heel normaal vinden.

 

Beter en meer onderzoek

Door onderzoek te doen naar zicht leren we meer over hoe mensen kijken. Dat is belangrijk om ook mensen met een visuele handicap betere websites te geven, beter te kunnen laten deelnemen aan het verkeer en gewoon aan het werk te helpen.

 

Daarnaast helpen online vragenlijsten en tests bij de bewustwording rondom visuele handicaps. En met acties zoals de Dag van het Zicht vragen organisaties daarnaast extra aandacht voor je ogen. Voor veel van ons is het zo gewoon dat we er immers amper bij stilstaan hoe belangrijk ons zicht is. Alleen al die bewustwording kan er voor zorgen dat we betere producten kunnen ontwerpen en het gebruik voor iedereen eenvoudiger maken.

 

Het invullen van enquêtes en zo online geld verdienen gaat dus niet alleen om zaken te verbeteren voor jezelf, je helpt er vaak ook anderen mee. Wat is er voor jou onduidelijk, en waarom? Met die vragen zorgen we er voor dat producten slimmer en inclusieve worden. Want onze community-leden groeien ook met ons mee. Je wordt ouder en misschien ga je zelf ook wel minder goed zien, wat verandert dat voor jou door de jaren heen?

 

Al die producten worden natuurlijk ook gebruikt door mensen met een echte visuele beperking. En ook aan hen wordt regelmatig gevraagd in onderzoeken aan te geven waar het mis gaat. Op die manier maken we het met onderzoek mogelijk dat steeds meer mensen gewoon kunnen deelnemen aan de samenleving. Werken, geld verdienen en bezig zijn met wat we echt leuk vinden; goed onderzoek helpt iedereen verder.

 

 

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.