« Terug naar Blog

Help meer mensen geld verdienen tijdens de Fair Trade Week

eerlijk-geld-verdienen

Tijdens de Fair Trade Week gaat het gewoon over geld verdienen, maar dan wel over geld verdienen op een eerlijke manier. In die week, begin november, komen toeleveranciers, handelaars en verkopers van ‘eerlijke producten’ bij elkaar om te kijken hoe ze hun waar nog beter kunnen verkopen. De Fair Trade Campagne staat voor een eerlijke kans voor producenten, kleine boeren en nieuwe ondernemers uit landen waar ze soms die kans niet kunnen krijgen.

 

Dit jaar vindt de Fair Trade Week plaats in Delhi, India. Daar verwacht men meer dan 250 deelnemers uit verschillende organisaties en bedrijven over de hele wereld. Er komen ook academici, studenten en andere vertegenwoordigers van het maatschappelijke veld. Belangrijk voor zo’n conferentie is ook dat de ‘beslissers’ van deze wereld er overal vertegenwoordigd zijn. Zij maken onderzoeksopdrachten en willen weten wat er gaande is in de wereld.

 

Het zijn dit soort mensen die geld verdelen, aan tafel zitten bij de grote bedrijven en NGO’s en steeds nieuwe onderzoeksresultaten nodig hebben. Ook ‘beslissers’ hebben behoefte aan gegevens uit onze online onderzoeken.

 

Geld verdienen in een betere wereld

Fair Trade gaat over een eerlijke manier van handel drijven. Dat betekent dat boeren die gewassen verbouwen een goede prijs krijgen voor hun producten, zodat ze goed kunnen wonen en een gezin kunnen onderhouden. Daarnaast gaat het om duurzame producten, die er voor zorgen dat de lokale economie gesteund wordt en de natuur zoveel mogelijk gespaard blijft.

 

Op die manier zorgen we er voor dat er geld verdient wordt door de mensen die al het werk doen. En dat hun omgeving meeprofiteert. Fair Trade zorgt er voor dat lokale economieën niet de dupe worden van de nacht van grote bedrijven, maar zelfstandig kunnen blijven bestaan en kunnen doorgroeien.

 

Zo helpen we mensen uit armoede verder komen. Zonder alleen geld te doneren, maar door er voor te zorgen dat mensen hun eigen geld kunnen verdienen, en kunnen blijven verdienen.

 

 

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.