« Terug naar Blog

Echte zorg of blijf het snel geld verdienen?

Week van de eenzaamheid

In de week van de eenzaamheid staan we stil bij een bijzonder aspect van de zorg, de eenzame mensen om ons heen. Niet iedereen heeft meer een partner, of komt nog vaan buiten. Daarom is eenzaamheid een steeds vaker voorkomend probleem. Zeker oude vergrijzing toeneemt. En dan zijn het ook nog niet eens altijd ouderen waar dit probleem speelt. Terwijl de discussie in de zorg zich soms richt op snel geld verdienen bij besturen, blijken er in de praktijk vaak ook nog heel andere problemen te spelen. Zoals eenzaamheid.

 

Tot en met 1 oktober komen we samen op tegen eenzaamheid. Dat hoeft niet altijd te betekenen dat we allemaal iemand op moeten gaan zoeken. Het kan ook betekenen dat we mensen indirect meer betrekken bij de samenleving. Niet voor niets stellen steeds meer zorginstellingen hun restaurants open. Of komen er werkplekken bij tehuizen.

 

Dat zijn allemaal manieren om te zorgen dat mensen die anders in een eigen kring blijven zitten, ook weer een aansluiting krijgen met de maatschappij. Op die manier gaan we eenzaamheid echt tegen. Er ontstaan nieuwe contacten en mensen hebben weer een idee van wat er bij de rest van hun buurtgenoten speelt.

 

Week van de eenzaamheid

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Daar kunnen we samen wat aan doen. Ondernemers, buurtgenoten en mensen in zorginstellingen komen samen om te werken aan hun buurt. Bij eenzaamheid missen mensen een bepaalde verbondenheid. Die kunnen we samen weer terugbrengen. Zo lijken sommige commerciële projecten misschien op snel geld verdienen, maar ze zijn er eigenlijk op gericht om de maatschappij weer bij mensen in de buurt te brengen.

 

Bedrijvigheid bij bewoners, samen praten en simpelweg elkaar af en toe weer zien. Eenzaamheid bestrijden is een sociaal fenomeen en bestaat niet alleen uit losse bezoekjes afleggen. We maken mensen weer betrokken en geven kleur aan het leven.

 

 

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.