« Terug naar Blog

Makkelijk geld verdienen voor een heerlijke lunch

Opinieland hoe werkt het ook alweer - enquetes invullen voor geld

Als je een keer iets anders wilt dan je ingepakte brood op het werk, dan kun je misschien makkelijk geld verdienen in onze vragenlijsten. Door nu mee te gaan doen kun je direct gaan verdienen. Wel zo lekker in de week waarin de de dag van de Franse Frietjes valt. We zullen het niet doorvertellen als je een beetje smokkelt en ook vandaag wat lekkere frietjes eet.

 

Maar waarom ‘Franse frietjes’?

Elk jaar is het op 13 juli de dag van de Franse Frietjes en in de week waarin die dag valt heb je dus een goed excuus voor een extra portie. Maar hoe komen we aan die naam? In Nederland kennen we de benaming vooral via de Amerikaanse fastfood ketens. De Amerikanen gingen het frituren van aardappels al ergens in de 19e eeuw soms ‘bereid op Franse wijze’ noemen. Maar waar de naam precies vandaan komt is onduidelijk.

Het verhaal gaat dat de huidige frietjes de naam kregen toen de Amerikaanse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog in België aankwamen en daar Belgische frietjes proeven. Zij noemden die niet ‘Belgisch’, maar ‘Frans', aangezien Frans destijds de officiële taal van het Belgische leger was. Maar helemaal zeker zijn we niet, de echte opspring van de naam blijft dus nog wat onbekend.

 

Snel en makkelijk geld verdienen

Wil je vanmiddag na je lunch nog aan de slag met makkelijk geld verdienen dan kun je je inschrijven om mee te doen aan onze enquêtes. Je krijgt van ons een paar introductievragen en daarna kun je direct mee doen. Met de punten die je spaart kun je aan vouchers komen, of je kunt direct geld op je PayPal rekening laten overmaken. Zo houd je geld over voor een lekkere lunch. Op welke manier heb jij je frietjes het liefst?

Naast zout en mayonaise is het ook eens lekker een combinatie met andere ingrediënten te proberen. Ketchup, azijn, honing-mosterd en zelfs kaas smaken lekker bij gebakken aardappels. En zoete aardappelen zijn bijvoorbeeld een alternatieve gezondere versie van de frietjes.

We horen graag van jou wat jouw favoriete manier is van gebakken aardappels klaarmaken. Nu zullen we in Nederland misschien wel nooit van de combinatie van frietjes met mayo afstappen, maar er zijn wel modes te onderscheiden. Zo blijven we ook op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, zoals een paar jaar geleden de ‘kapsalon’. Wij horen graag jouw mening, adviezen en nieuwe ontdekkingen.

En, is het trouwens ‘patat’ of ‘friet'?« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.