« Terug naar Blog

Met online enquêtes op zoek naar de trends in de muziekwereld

Noorderslag

Dankzij online enquêtes weten we steeds beter naar welke muziek Nederlanders luisteren en vooral ook wat er populair gaat worden. Wat is de populairste band op dit moment en wat wordt er morgen de grote hit. Dat soort informatie is natuurlijk leuk voor muziekzenders, maar van het grootste belang voor winkeliers en mensen die promotie van allerhande producten verzorgen.

Dus door in kaart te brengen wie er de grootste artiesten van morgen zijn, helpen we fabrikanten en winkels met hun verkoop. En dan mag zoiets soms ook best gevierd worden. Op het jaarlijkse Eurosonic-Noorderslag is rockband Kensington de grote winnaar geworden. Zij wonnen de popprijs 2017. Een geweldige bekroning op een jaar waarin ze maar liefst vijf keer de Ziggo Dome uitverkochten.

Meer muziek met online enquêtes

Door te kijken naar Spotifylijstjes, downloadstatistieken en youtube weten we steeds beter wat er nu populair is. Die kennis vullen we aan met de gegevens die we via online enquêtes binnen krijgen. Dat zorgt er voor dat we een goed beeld krijgen van het muzieklandschap.

Niet alleen helpen we zo promotors, winkeliers andere maatschappijen, maar we zorgen er ook voor dat het geld daar komt waar de actie zit. Kennis van de markt en de interesses van jong en oud zorgt er voor dat bands kunnen inspelen op nieuwe trends. Door mee te doen aan vragenlijsten help je dus iedereen verder.

Daarnaast zijn lijstjes natuurlijk enorm leuk. Wie is er niet groot geworden met het bijhouden van de wekelijkse top40 en -50 lijstjes? Je blijft altijd bij met de huidige stand van zaken door je er regelmatig in te verdiepen. Ook dan helpen vragenlijsten je een stukje verder, want je krijgt steeds te horen welke hits er zijn en bovendien leer je iets over de nummers die er aan gaan komen. Als je meedoet in een online community met onderzoeken krijg je namelijk regelmatig een sneak preview van nieuwe films, series en muziek. Zo heb je altijd het laatste nieuws.

 

 

 

 

 

 

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.