« Terug naar Blog

Nu meer dan 70 miljoen passagiers op luchthavens

Topdrukte op luchthavens - online enquêtes


Volgens onderzoek waarvan de resultaten nu online staan is zijn er meer dan 70 miljoen passagiers geweest zijn op Nederlandse luchthavens. Vorig jaar werd die grens voor het eerst doorbroken, zo leert het onderzoek ons.  Het is het totaal van het verkeer via Schiphol en de vier grootste regionale vliegvelden.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt verder dat het passagiersvervoer tussen Nederland en Spanje en Portugal het meest toenam. Een reis naar Turkije leek minder populair: het vliegverkeer van en naar dat land nam het meest af.

Online enquêtes over jouw vakantie


Vakanties zijn een populair onderwerp voor online enquêtes. Het vertelt iets over hoeveel geld we willen besteden, en waar we dat het liefste uitgeven Voor toeristenoorden als Spanje, Griekenland en Turkije zijn dat soort onderzoeken extra belangrijk. Een groot deel van de plaatselijke economie is daar afhankelijk van het toerisme.

Touroperators en toeristencentra willen dus graag via online enquêtes jouw mening over landen horen. Daarnaast zijn de cijfers belangrijk om te zien hoeveel vertrouwen de Nederlander nog in de economie heeft. Zien we het somber in? Dan blijven we liever wat dichter bij huis en houden we het een jaartje wat goedkoper.

Zeker nu de zomer nadert zullen we je dus misschien wat vaker aanspreken over je reisgedrag. Of willen we weten hoe jij je voorbereidt. Want een reis bestaat natuurlijk niet alleen uit vliegen. Wat neem je mee, en waar koop je dat? Geef ons jouw mening in onze vragenlijsten, en wij belonen je. Met dat geld kom je op vakantie ook gelijk weer een stukje verder.

Verenigd Koninkrijk is populairste bestemming


Lang niet alle vliegreizen bestaan uit vakantieverkeer, natuurlijk. Op de vraag waarom mensen precies reizen kunnen online enquêtes soms ook een antwoord geven. Is het misschien een zakelijke reis?

Engeland blijkt een populaire bestemming. Het CBS becijfert dat van de ruim 70 miljoen reizigers, er 10 miljoen naar tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk reisden. Dit is zo’n 15 procent van alle passagiers. Daarmee is het Verenigd Koninkrijk het populairste land van herkomst en bestemming, zo stellen de onderzoekers.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.