« Terug naar Blog

Dat is snel geld verdienen: grote stijging huizenprijzen

Huizenprijzen - geld verdienen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijfert op basis van onderzoek naar de prijzen dat in maart de prijzen van een huis 7,3 procent hoger lagen dan in maart vorig jaar. Het enige nadeel voor huizenbezitters: het is een soort virtueel geld. Als je nu je huis verkoopt heb je natuurlijk ook een nieuwe woning nodig. En die is dus ook duurder geworden. Het is dus niet zo gek dat steeds meer mensen kijken naar hoe ze de extra waarde op een andere manier te gelde kunnen maken.

Snel geld verdienen

Met de extra waarde van een huis lijkt het snel geld verdienen, maar hoe heb je er echt wat aan? Emigratiebeurzen en andere verhuisinitiatieven zijn enorm populair. Wie wel eens naar het televisieprogramma ‘Ik vertrek’ kijkt krijgt een idee van de mogelijkheden. En niet iedereen hoeft een moeilijke ‘Bed and Breakfast’ te beginnen.

Als je hier je huis verkoopt krijg je enorm veel waarde mee en houd je geld over als je verder weg een heenkomen zoekt. Vooral gepensioneerden zien dit als een uitweg. Ze maken de overwaarde van hun huis te gelden en zoeken hun heil in het buitenland. Dat is in ieder geval ook een manier om geld te verdienen en het niet direct kwijt te raken aan een nieuw huis.

Prijsniveau van woningen

Het CBS laat verder zien dat woningen sinds 2013 steeds verder in waarde zijn gestegen. Toen was er een dal in de ‘prijsontwikkeling’, maar op dit moment zijn de huizenprijzen al weer 16,4 procent hoger, zo zegt de instelling.

Er worden het afgelopen jaar ook meer huizen verkocht dan het jaar er voor. Hoe lang de stijging nog zal aanhouden is lastig te zeggen, maar op dit moment lijkt er nog geen weg terug. Dat betekent meer waarde voor huizen, en de mogelijkheid om geld over te houden bij een slimme verkoop.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.