« Terug naar Blog

Winnen met je gedicht bij de wedstrijden in de poëzieweek

Winnen met jouw gedicht op gedichtendag

De laatste donderdag van januari is gedichtendag, en daarmee de start van de poëzieweek in Nederland en Vlaanderen. Die week staat in het teken van gedichten, en zijn er verschillende programma’s waar vaak ook scholieren in wedstrijden een prijs kunnen winnen. In plaats van geld gaat het daar natuurlijk om de eer, maar veel kinderen doen mee aan die wedstrijden. Daarnaast loopt er dit jaar ook een wedstrijd op social media, waar de poëzieweek mensen aanmoedigt om creatief met dichtkunst om te gaan.

Zo delen steeds meer mensen foto’s van creatief aangebrachte gedichten en krijgt de week een hedendaags karakter. Gedichten zijn overal, en de poëzieweek wijst lezers –en kijkers- op de gedichten die wel elke dag om ons heen zien.

Winnen en geld verdienen

Ook bedrijven haken aan bij de gedichtendag en de poëzieweek via de service kantoorpoëzie. De poëzieweek biedt handige tools om als bedrijf bij deze speciale week aan te kunnen haken.

Dichten gaat in de eerste plaats natuurlijk om het genieten van de kunst. Het onder woorden brengen van beelden en gevoelens. Het competitieve element spreekt echter ook veel mensen aan, daarom zijn er talloze wedstrijden en optredens waar mensen voor een jury strijden om het beste gedicht.

We blijven immers mensen en winnen graag een prijs. Datzelfde merken we bij onze online enquêtes, waar je automatisch meedingt voor de kwartaalprijs. Zo kun je geld verdienen en tegelijk kans maken op een grotere prijs. Daarnaast zien we dat mensen verdiende punten inruilen voor een extra kans op die geldprijs, dus het element van winnen vinden we interessant. Bovendien: wie wil er nu niet in één klap 2000 euro verdienen?

Poëzie in het theater

Tot eind januari kun je dus op veel plekken terecht voor poëzie. Wil je eens zien wat scholen en andere instellingen bij jou in de buurt voortbrengen? Breng dan eens een bezoekje aan een theater bij jou in de buurt. Op talloze plekken zijn mooie shows, of wedstrijden waar mensen hopen die prijs voor beste gedicht te winnen.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.