« Terug naar Blog

Online onderzoek naar de positie van de vrouw blijft nodig

Vrouwendag in onderzoek

Is onderzoek naar de positie van de vrouw nog echt nodig in een wereld waar mannen en vrouwen veel samenwerken? Een antwoord op die vraag wordt gevormd door de positie waarin veel vrouwen zich nog steeds bevinden. Ook in ons land. En op de manier waarop we vrouwen, en mannen, beoordelen. Internationale Vrouwendag gaat dan ook om gelijkheid én het vieren van vrouw zijn.

Internationale Vrouwendag wordt vooral in landen van het voormalig Warschaupact gevierd. Dat komt omdat socialisten overal in de wereld de gelijkheid van mannen en vrouwen op de werkvloer belangrijk vonden. Ten onrechte ontstaat zo het beeld dat het een communistische dag geweest zou zijn. Maar: het is wereldwijd een belangrijke dag.

Onderzoek naar vrouwen en vrouw zijn

Ook in het Westen wordt de dag steeds meer gevierd, of in ere gehouden. We doen onderzoek naar gelijkheid, ongelijkheid en ervaringen. Het is niet alleen belangrijk hoe je behandeld wordt, maar ook hoe je je voelt.

Veiligheid voor mannen en vrouwen is zo’n belangrijk aspect. Uit onderzoeken komt naar voren dat vrouwen bovengemiddeld veel met geweld in aanraking komen. Meestal geweld door mannen. Daar is dus nog veel te verbeteren.

Natuurlijk gaat niet alles slecht, maar om dat te weten te komen is er constant research nodig. Onderzoek zorgt dus niet alleen voor het verbeteren van producten, maar ook voor kennis over sociale omstandigheden.

Vieren van vrouwendag

Wereld vrouwendag gaat niet alleen over strijd voor gelijke rechten, maar is ook een moment waarop veel vrouwen (en mannen) een speciale dag vieren. In sommige landen krijgen vrouwen cadeautjes. Daarnaast zien we dat de dag wordt aangegrepen om ‘vrouw zijn’ te vieren. Internationale Vrouwendag: of het nu gaat om strijd, cadeautjes of een ode aan de vrouw, het is een belangrijke dag die gevierd mag worden.

Met online onderzoek brengen wij de positie van de vrouw in kaart, maar de daadwerkelijke verandering wordt door jullie in gang gezet!

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.