« Terug naar Blog

Zo helpt zintuigelijk marktonderzoek met de nieuwe producten

Betaald marktonderzoek naar zintuigelijke waarnemingen

Als je mee doet aan onderzoeken in onze panels help je bedrijven en organisaties verder door je deelname aan het marktonderzoek. Steeds vaker hebben bedrijven ook behoefte aan andere manieren van onderzoek, ze willen dan niet alleen een opinie peilen, of je aankopen weten, maar ze willen dan ook weten hoe iets voelt.

Bij dat soort onderzoeken gaat het dan echt om hoe iets aanvoelt aan je handen, of aan je lijf, soms om hoe iets smaakt, of ruikt. Die soorten marktonderzoek noemen we sensory research, of in het Nederlands dus zintuigelijk onderzoek. Ook daar komen vaak vragenlijsten bij kijken, dus je hoeft niet raar staan te kijken als we een keer willen weten wat je gedachten waren bij een bepaald muziekfragment, of dat we vragen hoe iets voelde.

Marktonderzoek met vragen over je zintuigen

Het kan voorkomen dat we je vragen zullen stellen over je laatste maaltijd, hoe was de smaak, in welk gezelschap was je, en stond er muziek op? Soms kunnen die zaken onbelangrijk lijken, maar uit veel onderzoek blijkt dat allerlei omgevingsfactoren invloed hebben op hoe we iets ervaren.

Dat geldt ook voor producten, wanneer je een uur met de computer moet werken maakt het uit welke muziek er op staat, of je er een drankje bij krijgt… alles zorgt er voor dat het leuker of juist saaier wordt.

Naast vragen stellen is marktonderzoek vaak ook praktisch gericht. Dan kijken onderzoekers met een groep mensen naar hoe producten voelen, smaken of ruiken. En daar komen soms bijzondere resultaten uit. Zo kan een onbedoelde smaak van een nieuw snoepje juist ineens heel bijzonder zijn, of maakt het gewicht van een telefoon uit hoe waardevol we het apparaat vinden.

Met het besef dat al je zintuigen bepalen hoe je ervaring is, groeit marktonderzoek verder. Je krijgt dus steeds vaker betaald om te voelen, ruiken, proeven. Door mee te doen aan onze betaalde onderzoeken help je er voor te zorgen dat jouw nieuwe product perfect in de hand ligt.


« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.