« Terug naar Blog

Betaalde vragenlijsten brengen activiteiten in kaart

Is geplande recreatie minder leuk?

We spreken vaak over producten en diensten, maar ook onze dagelijkse activiteiten worden vaak met betaalde vragenlijsten verder onderzocht. Zulke onderzoeken houden zich dan bezig met wat je iedere dag zoal doet. Die manier van onderzoek doen is belangrijk om niet alleen de kwaliteit van producten of diensten te bepalen, maar ook de manier waarop je daar elke dag mee omgaat. Natuurlijk bestaan er vele manieren om je te vragen naar je gewoontes, maar als je deelneemt aan onze panels kun je je in ieder geval verwachten dat je soms wordt uitgenodigd voor een dagboekstudie.

Bij een dagboekstudie gaat het er niet om dat je ons jouw persoonlijke geheimen verklapt, zoals je misschien denkt. Het betekent dat we over een langere periode steeds van je willen horen. Zo krijgen we dan een idee van wat jou bezighoudt. We weten ook dat je er langer mee bezig bent dan met één kortere vragenlijst, dus je spaart met je deelname ook meer punten. Met een dagboekstudie verdien je dan ook meer dan met korte ‘gewone’ betaalde vragenlijsten.

De uitkomsten van betaalde vragenlijsten

Onderzoeken naar activiteiten leveren steeds nieuwe resultaten op. Zo keken onderzoekers naar het effect van het plannen van leuke uitjes. ‘Leuke’ vrijetijdsbestedingen voelen een stuk minder leuk aan als ze gepland zijn, zo blijkt uit het onderzoek.

Als voorbeeld wordt het eten van een ijsje met een vriend gegeven. Zodra je dat van te voren afspreekt en in je agenda zet, dan is de beleving al minder leuk. Spontane ontmoetingen en afspraakjes ervaren we als leuker, zo ontdekten de onderzoekers.

Waar ligt dan het optimale midden? Want plannen geeft overzicht en rust, en helpt zo vaak stress voorkomen, leren planningsgoeroes ons vaak. Juist om te bepalen wat voor veel mensen nu het beste uitpakt, bestaan er dit soort onderzoeken. Door via betaalde vragenlijsten te kijken wat jou bezighoudt, leren we steeds wat meer, en kunnen we ook betere adviezen schrijven.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.