« Terug naar Blog

Onderzoek om echtscheidingen beter te laten verlopen

Kunnen scheidignen beter?

Echtscheidingen hebben vaak een grote invloed op het leven van kinderen en natuurlijk van de ouders zelf. Uit meer dan 500 inzendingen zijn nu de beste ideeën gekomen om de echtscheidingen beter te laten verlopen. Zo blijven ‘vechtscheidingen’ hopelijk achterwege, en deze manier van onderzoek levert direct ook inzicht op in meer dan 500 zorgen die er bij mensen leven.

De ideeën geven aan dat je snel meer inzicht kunt krijgen door de meningen van mensen te vragen. Door ideeën te verzamelen krijg je verhalen over zorgen, oplossingen en gevoelens, een uitstekende manier om een onderzoek op te zetten.

Onderzoeken zijn er dus niet alleen om producten te verbeteren, maar ook om sociale problemen verder in kaart te brengen. Op die manier draagt je mening dan bij aan een betere leefomgevingen en kunnen we onderzoek gebruiken om kinderen, ouders en andere betrokkenen te helpen.

Ideeën uit onderzoek

Uit eerder onderzoek bleek dat jaarlijks zo’n 35.000 kinderen te maken krijgen met de scheiding van hun ouders. Onderzoek naar manieren om dit beter te laten verlopen dragen dus bij aan een rustiger leven voor kinderen, en een stabielere manier van opgroeien.

Onderzoek is er vaak op gericht dit soort ideeën te verzamelen, naast het meten van gevoelens en het peilen van meningen. Met die nieuwe inzichten kan dan verder gewerkt worden. Soms worden ideeën verzameld in interviews, maar vaak ook via inzendingen op internet.

De twee beste ideeën? Een platform op internet om inzicht te krijgen in wat er komt kijken bij een scheiding, en een protocol voor scholen om kinderen en ouders te adviseren die te maken krijgen met een scheiding.

Zo draag je bij met jouw mening

Meedoen aan online onderzoeken? Bij OpinieLand wordt je automatisch uitgenodigd voor allerlei verschillende onderzoeken, gebaseerd op jouw voorkeuren en leefomgeving. Zo zijn er onderzoeken over games, steden en sociale omstandigheden. Voor elke keer dat je meedoet krijg je ook nog eens een beloning voor je deelname aan het onderzoek.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.