« Terug naar Blog

Geef je mening en verdien geld met enquêtes

Levensmiddelen

Vragenlijsten gaan ook met de tijd mee, daarom zijn we in onderzoeken ook steeds vaker benieuwd naar hoe jij je eten koopt. Enquêtes gaan dan in op nieuwe manieren van winkelen, en dat is steeds vaker online. Ook het CBS constateert dat we in Nederland ook eten online zijn gaan bestellen. Dat markeert een belangrijke ontwikkeling in de manier waarop we het geld dat we verdienen ook echt uitgeven.

Volgens het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) koopt inmiddels bijna 1 op de vijf mensen levensmiddelen online. De aankoop van levensmiddelen is volgens het statistiekbureau het afgelopen jaar de ‘sterkste groeier’ online. Het online kopen van eten is dus niet langer een uitzondering.

Wat kopen we online?

Net als in vorige jaren zijn het nog steeds producten als kleding en vakanties die we online kopen. Maar daarnaast constateren de onderzoekers dus een groei in de aankopen van levensmiddelen en medicijnen. Dat zijn producten die we traditioneel het meeste met ‘gewone’ winkels associëren.

Doordat we steeds actiever online bezig zijn is er echter nu al één op de vijf mensen die online wel eens eten koopt. Levensmiddelen zijn dus een online groeimarkt, en zo belangrijk voor onderzoek. Je hoeft dus niet gek te staan kijken als we je een keer vragen over je ervaringen in de supermarkt in vergelijking met online.

Ouderen kopen online het vaakst boeken of tijdschriften, jongeren vaker concertkaartjes en computer-gerelateerde producten. Al dat soort ontwikkelingen zijn interessant om beter te weten hoe producten er uit moeten zien, en wie ze eigenlijk koopt.

Geld verdienen met enquêtes

Omdat ontwikkelingen op internet snel kunnen gaan, en we graag meer weten van hoe jij koopt vragen we onze leden regelmatig om hun mening. Zo verdienen onze leden geld met hun opinie over supermarkten, internet en webshops. Dat deze markten volop in beweging zijn heeft het CBS inmiddels wel laten zien.

Of de populariteit van online winkelen nu ook voor jou geldt of niet; wij horen graag van je. Door mee te doen help je bovendien bij het verbeteren van diensten en het ontwikkelen van nieuwe producten.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.