« Terug naar Blog

Groot aantal nieuwbouwwoningen

Nieuwe Huizen

Nieuwe cijfers uit onderzoek naar woningbouw laten zien dat in Zuid-Holland het afgelopen jaar de meeste woningen werden bijgebouwd. Deze onderzoekscijfers zijn vrijgegeven door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In heel Nederland werd flink gebouwd, het afgelopen jaar werden de meeste nieuwbouwwoningen opgeleverd van de afgelopen vijf jaar.

Daarmee zien we dat er geld verdiend wordt, en ook wordt uitgegeven. Het is daarbij belangrijk te bedenken dat een nieuwbouwhuis niet binnen één jaar wordt bedacht, aangekocht en opgeleverd. We zien hier dus een effect van een langere termijn. Dat beloofd in ieder geval wel wat goeds voor onze economie en de mate waarin we in staat zijn genoeg geld te verdienen.

Geld verdienen ‘na de crisis’

Verder blijkt dat het aantal nieuwe woningen nog achterblijft bij de bouw voor de crisis in 2008. Destijds werden er veel meer nieuwe woningen opgeleverd. De verwachting is wel dat de cijfers over het afgelopen jaar nog naar boven bijgesteld zullen worden bij de definitieve berekeningen. Al met al is er –afgemeten aan woningen- in ieder geval een voorzichtig herstel te zien.

Hoe mensen verder wonen, werken en leven moet blijken uit meer onderzoek. Aangezien de welvaart niet alleen wordt afgemeten aan woningbouw kunnen dergelijke onderzoeken inzicht verschaffen in hoe Nederland er economisch voorstaat. Precies het soort online onderzoeken waar ook OpinieLand zich in specialiseert.

In Zuid-Holland werden de meeste woningen opgeleverd, maar in Utrecht was de grootste groei in nieuwe woningen zichtbaar. Om de gevolgen van dit soort ontwikkelingen bij te houden is meer onderzoek nodig. Bovendien: wat gebruiken mensen in die nieuwe wijken? Waar is er behoefte aan in een Vinex-buurt en hoe zien mensen die daar wonen er uit en hoeveel geld verdienen zij? Onze online enquêtes beantwoorden dat soort vragen en belonen je ook nog eens met vouchers voor webshops en de kans op een geldprijs.

Help mee jouw stem te laten horen aan politici, beleidsmakers en bedrijven en verdien thuis je beloningen door eenvoudig af en toe een vragenlijst in te vullen!

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.