« Terug naar Blog

Beter geld verdienen: er waren weer minder faillissementen

Minder persoonlijke faillissementen

Volgens een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek waren er afgelopen jaar minder faillissementen dan het jaar er voor. Daarmee is het volgens het CBS het derde jaar op rij dat er minder privémensen ‘over de kop’ gaan. Daaronder vallen ook mensen met een eenmanszaak.

Wat wel opvalt is dat de daling met name te zien is bij mensen die geen eigen zaak hebben. Voor hen was het dus beter geld verdienen, of in ieder geval: zekerder geld verdienen, de afgelopen drie jaar.

Geld verdienen en failliet gaan

In Zuid-Holland gingen de meeste personen failliet in 2016, maar ten opzichte van het aantal inwoners is Overijssel de provincie met de meeste persoonlijke faillissementen. Geld verdienen ging in Zeeland slechter dan eerder: dat was de enige provincie waar het aantal faillissementen het afgelopen jaar toenam.

Natuurlijk is failliet gaan niet alleen een kwestie van niet genoeg geld verdienen. Het kan ook samengaan met faillissementen bij leveranciers, zodat problemen zich opstapelen. Daarnaast kunnen andere investeringen er voor zorgen dat het minder goed gaat. Een schuldenlast kan zich dan opstapelen.

Dat blijkt ook wel uit het feit dat we gelukkig zien dat onder mensen zonder eigen bedrijf het aantal faillissementen is teruggedrongen. Daar is het duidelijk geen gevolg van slechte investeringen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat mensen steeds op zoek zijn naar nog meer zekerheid. Door bijvoorbeeld ook thuis geld te verdienen met een extra baan of activiteit.

Thuis geld verdienen

Zulke thuiswerk-baantjes kunnen nog best lucratief zijn. Die activiteiten kunnen gaan van het inpakken van materialen, tot het in elkaar zetten van kleine gebruiksvoorwerpen. Daarnaast zijn ook vragenlijsten zoals wij ze aanbieden populair. Om wat thuis te verdienen doen mensen dan mee aan enquêtes, zodat ze betaald krijgen per keer dat ze mee doen.

Al sinds 2013 daalde het aantal schuldsaneringen dat op een faillissement uitloopt, zo meldt het CBS in het onderzoek verder nog. Deze manier van schulden wegwerken lijkt dus steeds beter uit te pakken. Zonder de last van een persoonlijk faillissement.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.