« Terug naar Blog

Een persoonlijk compliment komt het beste over

Onderzoek naat complimenten en geluk

Wanneer je een complimentje wilt overbrengen dan kun je het beste iemand persoonlijk aanspreken op een goede eigenschap. Natuurlijk is een algemeen compliment aan een groep of team ook leuk, maar dat komt minder goed aan. Volgens onderzoek is een persoonlijk compliment dan ook het fijnste. Mensen herinneren zich zo’n compliment ook het best.

Schrijf ook persoonlijk, dus tutoyeren, als je een compliment opschrijft. Zo komt een compliment ook echt persoonlijk over. Werkt iemand in een team, complimenteer hem of haar dan met de bijdrage aan dat team. Het belangrijke bij een compliment is om het concreet te maken. Dat je iemand goed of aardig vindt is belangrijk, maar vertel ook waarom dat zo is.

Online onderzoek naar geluk en vriendschap

Omdat vriendschap, complimenten en daarmee je levensgeluk belangrijk is wordt er veel onderzoek gedaan. Er is zelfs een geluksmonitor die het hele jaar bijhoudt hoe gelukkig Nederlanders zijn. Door de resultaten uit die onderzoeken te bekijken zien we bijvoorbeeld seizoensinvloeden in geluk. Je ervaring met een product hangt dus ook samen met de seizoenen.

Er zijn natuurlijk producten die je maar één seizoen gebruikt. Schaatsen bijvoorbeeld. Maar er zijn ook veel items die je het hele jaar door nodig hebt. Producten als shampoo gebruik je het hele jaar door. En nu blijkt dus dat je tevredenheid daarmee ook nog eens met de seizoenen kan samenhangen.

Het is belangrijk dat we die invloeden kennen. Daarom houden we in onze online onderzoeken ons niet alleen bezig met producten en diensten, maar ook met geluk. We kijken naar vriendschap, de maatschappij en ook naar of je wel eens een complimentje krijgt.

Want het blijkt toch maar vaak: als je af en toe hoort dat je goed bezig bent, dan gaat het vaak ook beter. Heb jij vandaag al iemand verteld hoeveel hij voor jou betekent?

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.