« Terug naar Blog

Met marktonderzoek nieuwe films ontdekken in Rotterdam

Films ontdekken in Rotterdam

Het Internationaal Film Festival Rotterdam is al weer in volle gang, en veel filmliefhebbers trekken naar de havenstad om films te ontdekken. Films komen ook vaak langs in marktonderzoeken, omdat de filmindustrie altijd benieuwd is naar de volgende hit. De mening van het publiek telt zwaar, want zij zijn de mensen die uiteindelijk een kaartje voor een bioscoop moeten kopen.

Waar je in Rotterdam ook films ziet die je later nooit meer in een Nederlandse bioscoop terug zult zien, zullen andere films het moeten hebben van de vele bioscopen door heel het land. Het verschil tussen een echte blockbuster en een minder resultaat kan al in de trailer zitten. Daarom is er veel marktonderzoek, en zul je in filmonderzoeken vaak trailers zien die je verder nergens eerder kunt bekijken.

Een tipje van de sluier in marktonderzoek

Via onze betaalde marktonderzoeken kun je meedoen aan het bepalen van de mening van Nederlanders. Dat gaat over leven, financiën, kunst en cultuur. Dus ook over films hebben we graag je mening. Dan gaat zo’n onderzoek bijvoorbeeld over de inhoud van films, je mening over bioscopen en welke genres je aantrekkelijk vindt.

Marktonderzoek tilt ook vaak een tipje van de sluier op voor mensen die willen deelnemen. Doe je mee dan kan het zomaar zijn dat je een trailer ziet die nog nergens anders te zien is. Wat vond je daar leuk aan? Wat wil je eigenlijk zien? Wat verwacht je? Al die vragen kunnen een beter beeld van jouw ervaring geven, en de antwoorden zijn dus waardevol voor de producenten. En dus krijg je soms dit soort vragen als je deel uitmaakt van onze online onderzoek community.

Het Filmfestival in Rotterdam

Bij een filmfestival kun je vaak ook films zien die maar voor een beperkt publiek aantrekkelijk zijn. Niet altijd de best verkopende films, of de bekendste regisseurs. Maar ook zo komen studio’s op het pad van nieuwe ontwikkelingen en veranderingen in de voorkeuren van het bioscoop publiek.

Het festival in Rotterdam, het IFFR heeft als doelstelling de festivals en filmweken in Rotterdam te organiseren. De organisatie wil op die manier iedereen, van jongeren tot senioren en van kunstliefhebbers tot trendy uitgaanspubliek een keuze bieden uit het hele aanbod van filmkunst. Welke betere manier is er om nieuwe cinema te onderzoeken?

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.