« Terug naar Blog

Meningen over nieuwe begrenzers in auto verdeeld

Het alcoholslot

Misschien moeten online enquêtes het verschil gaan maken in de discussie over nieuwe begrenzers in de auto. De publieke opinie en de politiek zijn namelijk nog steeds verdeeld over dit fenomeen. CDA en VVD zagen eerder dit jaar in ieder geval niets in een verplicht alcoholslot op iedere auto. Daarmee zouden iedere Nederlander gestraft worden.

De beide partijen willen eerder een dergelijk slot voor notoire drinkers. Een alcoholslot zorgt er voor dat bestuurders eerst moeten blazen voor ze weg kunnen rijden. Bij teveel drank, kan er niet gereden worden.

Enquêtes om jouw mening in kaart te brengen

Dit soort kwesties zijn er niet alleen voor de politiek, maar spelen onder iedere Nederlander. Veel mensen zien wel wat in een alcoholslot, maar deinzen terug als er wordt voorgesteld dat iedereen verplicht zo’n aanpassing in de auto moet hebben. Om meningen in kaart te brengen en standpunten te verzamelen worden er online enquêtes uitgezet. Door middel van die vragenlijsten krijgen we dan een beeld van ieders mening.

En die mening kan van grote invloed zijn. Online enquêtes helpen politici bij het bepalen van hun positie en het bekijken van het draagvlak onder hun achterban. Dan kan een vraag over een alcoholslot zomaar de doorslag geven in een langer spelende politieke discussie.

Naast het drankslot speelt er nog een kwestie. Auto’s zouden ook uitgerust moeten worden met een snelheidsbegrenzer. Daardoor zou te hard rijden tot het verleden gaan behoren. De politie wil met een ademslot en een snelheidsbegrenzer het aantal verkeersslachtoffers terugdringen, maar politici twijfelen over de aantasting van de vrijheden.

Jouw vrijheid

Jouw vrijheid, waar begint en eindigt die. Is een ademslot een te grote inbreuk op je dagelijks leven? Dat soort vragen kunnen prima in online enquêtes voorkomen. En ook over het smartphonegebruik valt nog wel het een en ander te zeggen.

Of er een betrouwbare techniek om ‘appen’ in de auto te stoppen er echt komt is nog de vraag. Maar ook de politie dringt ook hard op het onderzoeken van zo’n oplossing aan. Geef jouw mening aan politici en zorg er voor dat je gehoord wordt. Dat kan alleen door je stem te laten horen. Via online vragenlijsten, polls en interviews krijgen we een beeld van de stand van zaken in het land. Wat vind jij?

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.