« Terug naar Blog

Resultaten onderzoek: meer eenzame mannen dan vrouwen

Vrouwen zijn minder vaak eenzaam dan mannen

In de dagen voor Kerst is het interessant om te kijken naar hoe mensen zich voelen over hun gezelschap, is iedereen gezellig met vrienden thuis? Over gevoelens van eenzaamheid staan bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wat resultaten online. Uit dit onderzoek blijkt dat ‘eenzaamheid’ de afgelopen jaren opmerkelijk stabiel is.

De onderzoeksresultaten geven aan dat 4 procent van de Nederlanders aangeeft dat ze eenzaam zijn. Dat zijn in totaal bijna 550.000 mensen in ons land. Kijken we naar de gegevens die het CBS online ter beschikking heeft gesteld over het onderzoek dan zien we dat in alle leeftijdsgroepen mannen eenzamer zijn dan vrouwen.

Online onderzoek naar eenzaamheid

Over gevoelens van eenzaamheid worden verschillende onderzoeken gedaan. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld online onderzoeken die kijken naar geluksgevoel. In Nederland is er een online monitor die bijhoudt hoe gelukkig Nederlanders zijn, en zo trends kan aangeven in geluk en welzijn.

Als we dan weer kijken naar het onderzoek van het CBS dan zien we uit de cijfers die online staan dat zo’n vijf procent van de mannen zich eenzaam voelt. Bij de vrouwen is dit ‘maar’ drie procent.

Het grootste verschil, zo laat het CBS zien, zit in de leeftijdsgroep van 55 tot 64 jaar. Ook daar is maar drie procent van de vrouwen eenzaam, maar is het aantal eenzame mannen maar liefst zeven procent!

Ook voor sociale verhoudingen wordt dus veel online onderzoek gedaan. Door het geven van je mening, of het vertellen hoe het er in jouw situatie voor staat komen we snel meer te weten over Nederlanders. Zo help je met het geven van een overzicht van jouw situatie meer begrip te kweken voor allerlei problemen, en oplossingen. De online vragenlijsten die hier over gaan leveren je ook steeds punten op, zodat je met het beantwoorden van de vragen tegelijk ook geld verdient bij ons.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.