« Terug naar Blog

Betaald krijgen voor onderzoek naar je muzieksmaak

Eten en geld verdienen

Met genomineerden als Adele en Afrojack belooft de Awardshow van MTV in Rotterdam een groots evenement te worden. Maar zijn artiesten als Coldplay en Beyoncé nog steeds even groot als vroeger? En hoe scoort bijvoorbeeld presentatrice Bebe Rexha in populariteit… dat zijn vragen waar onderzoek antwoord op kan geven. En ook voor onderzoek naar je muzieksmaak kun je gewoon betaald krijgen.

Wat we in ieder geval uit bestaand onderzoek naar muziekvoorkeuren weten, is dat de plek waar we muziek luisteren van invloed is op onze keuzes. Op het werk luisteren we bijvoorbeeld andere muziek dan thuis. En voor uitgaansavonden kiezen we vaak nog weer anders. Maar om te zien welke artiesten dan precies populair zijn, zijn steeds nieuwe onderzoeken nodig. Voor online onderzoek kun je betaald krijgen, omdat je mening zo belangrijk is.

Niet alleen weten producenten dan welke muziek ‘hot’ is, ook bedrijven, instellingen en winkelgebieden weten dan beter waar ze op moeten letten. Daarnaast is jouw opinie op andere gebieden ook van invloed, dus kun je voor online vragenlijsten betaald krijgen, en zo mooi wat geld verdienen.

De awards in Rotterdam

Muziekzender MTV houdt jaarlijks grote awardshow, en daarmee doet men ook geregeld Nederland aan. De eerste Europese show was in Berlijn, en de vierde was al in Rotterdam, dit jaar is men weer terug in de havenstad. Tijdens deze music-awards worden prijzen uitgereikt op basis van publieksstemmen.

Naast een prijsuitreiking is de avond vooral een show, en een bijzonder event met wereldsterren. Deze glamour in Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door jou, als muziekliefhebber. Daarom blijft onderzoek naar jouw voorkeuren ook zo belangrijk.

Betaald muziekonderzoek

Jouw muzieksmaak wordt op verschillende manieren in kaart gebracht. Met luistercijfers, verkoopcijfers en cijfers over internet-streams, maar ook met betaalde vragenlijsten. Welke muziek luister je het liefst op je werk? En welke met vrienden? Met welke soort muziek kun jij ontspannen? Al dit soort vragen kunnen terugkomen in betaalde online onderzoeken.

Als muziekluisteraar kun je zo het verschil maken door je mening te geven in onderzoeken over artiesten en de muziekbusiness. En zo krijg je ook nog eens betaald voor het meedoen aan vragenlijsten over jouw favoriete bands.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.