« Terug naar Blog

Geld verdienen met de beste Halloween-film

Zo veel geld verdien je met een Halloween-film

Met Halloween kleden we ons op ons engst, ook in Nederland doen we dat steeds vaker en geven we speciale feestjes. En met Halloween zijn niet alleen de verkleedpartijtjes over komen waaien, ook de griezelfilms doen het in ons land goed. En met Halloween-films blijkt het goed geld verdienen. Een aantal van de bekendste horror- en griezelfilms blijken regelrechte kaskrakers. Volgens onderzoek is er aardig wat geld verdiend met deze films.

Deze films verdienden het meeste geld

Films als de haaienfilm Jaws (1975) of het paranormale The Sixth Sense (1999) zijn geen horrorfilms maar gelden vanwege hun inhoud inmiddels toch als echte Halloweenkrakers. De onthulling aan het einde van de Sixth Sense is zelfs een regelrechte klassieker.

In Amerika draaide de film Jaws in totaal een omzet van 260 miljoen dollar, het nieuwere The Sixth Sense kwam op ruim 293 miljoen uit. Als je dan bedenkt dat Jaws een stuk ouder is, is dat een bijzonder grote omzet voor die tijd. Filmmakers hebben dan ook al een tijdje door dat je geld kunt verdienen met dit soort films.

Het genre horror is dan ook al lang niet meer zo obscuur, want ook met de engere films is het goed geld verdienen. Uit onderzoek blijkt dat er een flinke omzet met dit soort films gedraaid kan worden. De filmklassieker The Exorcist (1973) draaide in de VS een omzet van bijna 233 miljoen dollar.

Griezelen met Halloween

Wat ga jij doen met Halloween? Wij zijn benieuwd naar de manieren waarop mensen in Nederland dit feest vieren. Ga je je verkleden, naar een speciaal feest, of thuis lekker voor de buis? Ook kinderen doen in ons land steeds vaker aan Halloween en gaan dan langs de deuren. Op die manier komen nieuwe tradities uit Amerika ons land binnen, en ontstaan er eigen Nederlandse Halloween-activiteiten.

Zo verdienen ook caféhouders, verkleedwinkels en andere ondernemers inmiddels geld aan Halloween. En door verder onderzoek te doen komen we er achter op welke manier we het feest nog leuker kunnen maken, en houden.

Nog een paar aanraders zijn de films Children of the Corn (1984), The Witch (2016) en een film met Harry-Potterster Daniel Radcliff, The Woman in Black (2012) die door het imago van Radcliff veel bezoekers op het verkeerde been zette. De eenvoudige verhaallijn van de film bleek opvallend eng te zijn.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.