« Terug naar Blog

Is voldoende eten een kwestie van geld?

Eten en geld verdienen

Verdienen mensen in sommige gevallen gewoon niet genoeg geld om aan een goede maaltijd te komen, of is er meer aan de hand? Op Wereld Voedsel Dag staan we stil bij de verdeling van eten in de wereld.

De World Food Day is in het leven geroepen door de Verenigde Naties. Vanuit de VN wil de Voedsel- en Landbouworganisatie laten zien dat er in principe genoeg eten op de wereld is om ons allemaal elke dag voldoende te laten eten. Deze organisatie van de VN, gevestigd in Rome, heeft als ultieme doel de honger in de wereld bestrijden. En dat is niet altijd alleen een kwestie van geld verdienen.

Verdeling van eten

Op Wereld Voedsel Dag laat de VN zien dat er genoeg eten is, en dat honger een kwestie van de verdeling van dat eten is. De dag valt ieder jaar op 16 oktober, in 2016 is deze voedseldag dus op een zondag.

Op verschillende plekken worden op deze dag ‘Wereldmaaltijden’ georganiseerd. Tijdens die wereldmaaltijden eet iedereen wat er voor hem of haar in principe die dag beschikbaar is, wanneer we alles verdeelden. En dat blijk helemaal niet zo weinig te zijn. Volgens sommige schattingen zouden we de hele wereldbevolking in principe zelfs twee maal kunnen voeden.

Hoe werken we honger de wereld uit? En hoe doen we dat op een duurzame manier? Dat zijn de vragen waar op deze dag ook aandacht aan wordt besteed. Naast de wereldmaaltijden zijn er op voedseldag vaak verschillende campagnes en acties. Die geven allemaal aandacht aan eten, voedselproductie en inkomen. Want hoewel sommige mensen niet genoeg geld verdienen om elke dag eten te kopen, is er eigenlijk genoeg beschikbaar.

Geld verdienen

Over de hele wereld zijn hulporganisaties ook bezig om mensen in hun inkomen te laten voorzien. Soms kan het moeilijk zijn een zeker bestaan op te bouwen. Dan ben je met een inkomen het ene jaar niet zeker van geld in het volgende jaar. Organisaties specialiseren zich daarom soms in microkredieten of helpen op een andere manier bij het opzetten van een goed ondernemersklimaat.

Dat kan hard nodig zijn in een gebied dat geteisterd is door oorlog, ziekte of droogte. Door zelf geld te verdienen kunnen mensen voor gezinnen zorgen, en wordt er weer een bestaan opgebouwd. Door voor een startvermogen, of een beginvoorraad te zorgen kunnen mensen soms ineens een bedrijfje starten en zo eindelijk op een goede manier geld verdienen, en blijven verdienen. En dat helpt weer bij een gezonde voedselvoorziening voor een heel gezin.


« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.