« Terug naar Blog

Waarom zaten de opinie-polls er naast in Amerika?

Polls on Donald Trump

We schreven eerder in onze blog over de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de kansen voor de twee kandidaten. Toen schreven we over de polls en onderzoeken “hoewel de recente berichten de meeste kans aan Hillary Clinton geven is de race nog niet gelopen”. En, dat bleek: niet Hillary, maar Donald Trump won de verkiezingen. Waar wij rekening hielden met een winst van Trump, waren veel media er vooraf van overtuigd dat Clinton wel zou gaan winnen. Hoe kon dit verschil, ondanks veel onderzoek, opduiken?

Wat zeg je in een onderzoek

Aan de ene kant kan het moeilijk zijn opinies in kaart te brengen als mensen zich niet serieus genomen voelen. Dat is dus een zaak van goed onderzoek doen: zorg dat degene die je vraagt weet dat hun mening belangrijk is. Vaak geven mensen bij politieke peilingen achteraf aan dat het ‘niet politiek correct’ is om hun echte mening te geven. Terwijl je als onderzoeker op zoek bent naar die echte mening. Wij vinden jullie opinie in ieder geval belangrijk. Daarom kun je bij ons ook echt geld verdienen met de onderzoeken.

Een tweede reden is de inzet van Clinton. Sommige critici wijzen er op dat ze het niet altijd zo goed heeft gedaan in staten waar haar winst al zeker leek. Hillary Clinton lijkt in die gevallen onvoldoende inzet getoond te hebben. Democratische kiezers haakten daarop af, waardoor de Republikein Trump kon scoren.

Dit zie je ook terug in de polls die tijdens de verkiezingen liepen. Die gingen uit van gebruikelijke kansen. Toen bleek dat de Republikeinen ook ‘Democratische’ staten binnenhaalden sloegen de geschatte winstkansen van het ene op het andere moment om.

Voortdurend blijven vragen, ook bij onderzoeken voor geld

Het is belangrijk om steeds onderzoek te blijven doen. Je zult zien dat verschillende onderzoeken jaarlijks, of zelfs maandelijks lopen. Anders ga je uit van inzichten uit het verleden. De verkiezing van Trump heeft laten zien hoe fout die inzichten kunnen zijn.

Daarom zeggen wij ook steeds: verdien geld online met betaalde vragenlijsten die onderzoek serieus nemen. Het is belangrijk de juiste vragen te stellen, ze te blijven stellen en jullie, onze leden, serieus te nemen.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.