« Terug naar Blog

Meer geld voor borstkanker-onderzoek helpt echt

Geld is belangrijk bij kankeronderzoek

In de maand oktober wordt er altijd extra aandacht besteed aan borstkanker, en onderzoek naar methoden om deze manier van kanker te bestrijden. Een maand speciale aandacht helpt met bewustmaking, bekendheid voor behandelingen en het ophalen van meer geld voor onderzoek. En onderzoek helpt ook echt.

Deze vorm van kanker kan voorkomen bij mannen en vrouwen, maar komt het vaakst voor bij vrouwen. De ziekte kan op alle plaatsen in het borstweefsel ontstaan.

Geld voor onderzoek

Met extra awareness deze maand stijgt de kennis van deze ziekte bij mensen. Zo zorgen we er voor dat deze vorm van kanker eerder opgemerkt wordt, en we klachten serieuzer nemen. Daarnaast zijn er talloze inzamelingen voor goede doelen, waarvan de bekendste de Pink Ribbon campagnes zijn.

Met geld voor onderzoek worden steeds grotere stappen gemaakt. Nog onlangs werd bekend dat een Nijmeegse hoogleraar met een computer verschillende soorten van kanker kan opsporen. Door deze manier van kankeronderzoek kan er steeds effectiever worden opgetreden.

De onderzoeker verwacht dat de computer over vijf jaar beter is in het opsporen van borstkanker dan een menselijke radioloog. Zo zorgen we dat we er nog sneller bij zijn. Om dat voor elkaar te krijgen is hard geld nodig. En het bedrijf ScreenPoint heeft dan inmiddels ook al 2 miljoen euro gekregen van Topfonds Gelderland en particuliere investeerders.

Erfelijkheidsonderzoek

Kanker kan allerlei oorzaken hebben, maar er is niet één reden aan te wijzen waarom je wel of niet kanker zou krijgen. Er wordt wel onderzoek gedaan naar vrouwen die een erfelijke vorm van kanker hebben. Ongeveer 5 tot 10% van alle vrouwen met borstkanker heeft de ziekte gekregen door een erfelijke aanleg.

Daarnaast zijn er andere risicofactoren. Zo kan kanker krijgen samenhangen met wel of geen kinderen krijgen, verschillende hormonenen en lichaamsbeweging. Om meer te weten te komen over de risico’s blijft er meer onderzoek, en dus meer geld nodig. Gelukkig hebben we deze hele maand de kans er extra aandacht aan te besteden.

Wist je dat OpinieLand voor elke vragenlijst die je volledig invult ook geld overmaakt aan een Goed Doel? Zo helpen we allemaal onderzoeken, vrijwilligerswerk en andere goede doelen te steunen.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.