« Terug naar Blog

Serious Request en de enquêtes die bij goede doelen helpen

Welke films kijken wij in 2017? - marktonderzoek

Voor goede doelen is geld nodig, en er zijn verschillende acties die geld binnenhalen waaronder een van de grootste: 3FM’s Serious Request. In de begintijd van die actie kon niemand voorzien hoe groot het succes zou worden. Maar inmiddels strijden de steden in Nederland met elkaar om mee te mogen doen met deze jaarlijkse acties.

Zo helpt Serious Request dit jaar met geld inzamelen om de hoge sterfte door longontsteking terug te dringen. Het inmiddels befaamde ‘Glazen Huis’ staat nu in Breda, en die stad kan zich dan ook opmaken voor vele bezoekers die waarschijnlijk miljoenen Euro’s gaan ophalen.

Betaalde enquêtes die geld ophalen voor een goed doel

Natuurlijk zijn er veel meer goede doelen, die ook allemaal onze steun verdienen. Met onze betaalde vragenlijsten geven we jullie steeds de mogelijkheid om geld te doneren aan een goed doel. Steeds als je een vragenlijst helemaal hebt ingevuld kun je geld verdienen, maar ook een goed doel kiezen waar wij een donatie aan doen. Zo help je met het invullen van enquêtes Nederland, en de wereld, een stukje mooier en beter te maken.

Het begin van een actie

Wist je dat Serious Request inmiddels bekend staat om het Glazen Huis en de miljoenenopbrengst, maar dat het eerste jaar de miljoen nog helemaal niet behaald werd? Dat jaar stond eerst nog vooral bekend als “Jouw druppel op een gloeiende plaat” en haalde voor het Rode Kruis geld op voor de hongersnood in Darfur.

Voor deze ‘Darfur Actie’ werden voor het eerst DJ’s in een glazen huis opgesloten, in Utrecht. Ook op internet kreeg deze actie bekendheid, maar pas het volgende jaar zou er voor het eerst meer dan een miljoen opgehaald worden. Bij die actie, voor Congo, werd in 2005 meer dan 2 miljoen euro aan geld opgehaald.

Aan welke goede doelen zou jij geld willen doneren? Je kunt ons altijd suggesties insturen, zodat we die mee kunnen nemen in onze online vragenlijsten. Zo helpen we met betaalde enquêtes elk jaar bij het steunen van verschillende doelen.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.