« Terug naar Blog

Onderzoek naar dierenwelzijn blijft nodig

Dierenwelzijn blijft belangrijk bij onderzoek

Ieder jaar is het traditiegetrouw dierendag, ondanks het feit dat we die dag al jaren vieren blijft onderzoek naar dierenwelzijn nodig. Nog te vaak blijkt dat mensen niet weten hoe ze met dieren om kunnen gaan, of laat onderzoek zien dat het speciale alarmnummer voor dieren niet goed gebruikt wordt.

Dat laatste is niet altijd met opzet: onderzoeken laten zien dat het alarmnummer ook vaak per ongeluk wordt gebeld. Volgens resultaten van een onderzoek naar het alarmnummer, die hier online staan, is 30 procent van alle bellers nep! Dat zijn ‘broekzakbellers’, maar helaas ook heel wat grapjassen. Door deze zaken met goed onderzoek in kaart te brengen weten we waar wat te verbeteren valt.

Zeehonden in een onderzoek

Vorig jaar was er speciale aandacht voor het welzijn van zeehonden. Eten de dieren nu wel of geen plastic, dat vaak in zee drijft? Onderzoek kan de verzorgers meer inzicht geven in het welzijn van de zeezoogdieren.

Zeehondencrèches maken zich in toenemende mate zorgen om de mogelijkheid dat de dieren veel plastic binnen krijgen. Zeehonden staan hoog in de voedselketen, dus eten ook wat andere dieren al hebben binnengekregen. Daarom is, naast publieksvoorlichting, onderzoek naar de dieren een belangrijke taak van de crèches.

Verder kan research ons helpen met het gedrag van mensen in kaart brengen. Hoe gaan we om met dieren, waar hebben we last van dieren, en waar genieten we van het natuurschoon. Verder kunnen we met online onderzoeken kijken hoe we de plasticstroom indammen.

Door jouw mening te geven in vragenlijsten over het gebruik van allerlei producten help je fabrikanten verder kijken. Zo komen we steeds dichter bij een toekomst met minder kunststof.

Dierendag

Dierendag is dan wel geen kerkelijk feest, de oorsprong ligt wel bij een Katholieke heilige, Franciscus van Assisi. De connectie met deze heilige ooit is opzettelijk gekozen door de wereldvereniging van dierenbescherming. Hij stond al wereldwijd bekend om zijn goede omgang met dieren. Over het ontstaan van dierendag vertelden we je eerder al meer, maar er is dus ook meer onderzoek nodig om recht te doen aan deze speciale dag.


« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.