« Terug naar Blog

Beter begrip van zomertijd met betaalde vragenlijsten

Meedoen met online vragenlijsten om betaald te krijgen.

Er gaan steeds meer stemmen op om geheel te stoppen met de zomertijd, omdat de voordelen te beperkt zijn. In lang niet alle landen wordt de zomertijd gebruikt, bovendien is het tijdsverschil op het noordelijk halfrond net omgekeerd aan die op het zuidelijk halfrond. Uit veel vragenlijsten en onderzoek blijkt ook dat mensen de verschillen onhandig vinden, en vooral nadelen te zien.

Wordt het daarom tijd eens verder te kijken, en de zomertijd misschien geheel af te schaffen? In Turkije stopt men dit jaar met de verschillen en ook in West-Europa is zomertijd nu eens wel, dan weer eens niet gebruikt. Met betaalde vragenlijsten doen we onderzoek naar dit soort fenomenen. We kijken dan naar jullie mening over alledaagse zaken.

De zomertijd

Wanneer de wintertijd in gaat is het eigenlijk het einde van de ‘zomertijd’. Het is namelijk de zomertijd die verschilt van de ‘standaard tijd’. Dat verschil is ooit ingevoerd om energie te besparen, maar veel mensen vragen zich af of het nog wel iets uitmaakt.

In veel landen werd de zomertijd ingevoerd tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar is de energiebesparing sinds die tijd ook weer afgeschaft. Soms werd het tijdsverschil later weer opnieuw ingevoerd. Om het ingewikkelder te maken doen veel landen buiten West-Europa en Amerika niet mee met de regeling. En omdat in het zuiden (Australië…) de zomer tijdens onze wintertijd valt, gaat het tijdsverschil voor de zomer daar juist pas in als het bij ons eindigt. Het wordt er zo niet makkelijker op.

Betaalde vragenlijsten voor onderzoek

Met betaalde vragenlijsten worden opinies van Nederlanders in kaart gebracht. De deal is zo: in ruil voor je mening over verschillende onderwerpen verdien je punten die je kunt inruilen voor vouchers, of bijvoorbeeld tegoed op je PayPal rekening.

Op die manier kun je snel en makkelijk geld verdienen. Met een goed ingevuld profiel krijg je vragen die bij jou passen, en die je dus ook goed kunt beantwoorden. Zo krijg je snel meer vragenlijsten, en dus meer onderzoeken waar je aan mee kunt doen om betaald te krijgen. Jouw mening komt bovendien bij mensen terecht die nieuwe veranderingen plannen. Zo krijg je niet alleen betaald, maar zorgen de vragenlijsten ook voor echte veranderingen in de wereld. Wie weet, ook wel voor een verandering in de winter- en zomertijd.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.