« Terug naar Blog

De Tilburgse Roze Maandag

De Tilburgse Roze Maandag

Het ontstaan van de special maandag op de Tilburse kermis is onduidelijk. Volgens sommigen was het een ‘gimmick’ om de minste drukke dag van de kermis plotseling te laten bezetten door homo’s en lesbische vrouwen. Wat de exacte oorzaak ook is, sinds 1991 is ‘Roze Maandag’ de bekendste dag van de kermis. Het is ook een van de grootste speciale bijeenkomsten voor homo’s in Nederland. Met de dag viert Tilburg diversiteit en tolerantie.

Kermis, feesten en partijen

De gigantische Tilburgse kermis kleurt op deze maandag helemaal roze. Naast de kermis worden er speciale evenementen georganiseerd, en is er allerlei informatie en voorlichting in de stad aanwezig. Verder trekt er een roze karavaan door de stad. Voor de speciale ‘roze’ feesten staan er verschillende DJ’s in de stad.

Van de ‘minst drukke’ dag, is roze maandag nu de drukste dag op de kermis. Daarmee is het niet alleen een viering van diversiteit, maar biedt het ook de gelegenheid tot verder onderzoek. Wie komen er precies op deze dag af, en waarom?

Daarnaast is een drukke dag natuurlijk ook gewoon goed geld verdienen voor de horeca en kermisexploitanten. Roze maandag draagt op die manier ook bij aan het bewustzijn dat werken aan ‘diversiteit’ ook commercieel interessant is. Laten we eerlijk zijn: feesten en geld verdienen gaat vaak hand in hand.

De ‘LHBT consument’

Onderzoekers richten zich altijd graag op specifieke doelgroepen. Die kunnen dus in Tilburg tussen de kermisbezoekers hun hart ophalen. Er bestaan ook nog genoeg misverstanden over de ‘LHBT consument’. Zo verdienen homo’s minder dan heterostellen, terwijl normaal vaak wordt aangenomen dat zij een ‘rijke’ doelgroep vormen. Onderzoek kan helpen dit beeld te veranderen, en ook actie te ondernemen.

In de onderzoeken van OpinieLand kijken we graag naar zoveel mogelijk aspecten van producten en diensten. Zo helpen we met onze vragenlijsten om misverstanden weg te nemen. Én we zorgen er voor dat jij vanuit huis geld kunt verdienen door het geven van je mening. Zo maken we samen betere en efficiëntere diensten.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.