« Terug naar Blog

Nieuw onderzoek laat de kosten van de Spelen zien

Nieuw onderzoek laat de kosten van de Spelen zien

Uit nieuw onderzoek blijkt dat de Olympische Spelen niet alleen steeds meer geld kosten, maar steevast ook het budget overschrijden. Volgens de onderzoekers zijn de kosten sinds 1960 iedere keer gemiddeld 156 procent hoger dan begroot. Dat is flink wat geld.

Hoewel volgens sommige kritieken geld een te grote rol is gaan spelen, is met dit onderzoek natuurlijk niet alles gezegd. De Olympische Spelen hebben ook een verbindende rol, en leveren veel inzet en enthousiasme op. Verschillende Nederlandse sporters zullen in actie komen, en misschien een mooie medaille mee naar huis nemen. We noemen er vast een aantal.

Nederlandse sporters in Rio

Vanaf 5 augustus komen er honderden sporters in actie. Onder de Nederlanders zijn onder andere de turners Yuri van Gelder en Epke Zonderland. Zonderland kan zijn Olympische titel op de rekstok verdedigen en Yuri van Gelder kan voor het eerst ook op de spelen laten zijn hoe goed hij met de ringen is. Twee mannen om in de gaten te houden, met Europese en Wereldkampioenschappen zijn ze beiden kanshebbers voor een medaille.

Ook de Nederlandse hockeyteams kunnen voor goud gaan. Met name de vrouwen zijn een geduchte tegenstander, maar ook de heren kunnen best eens verrassen en op het podium terecht komen.

Op die manier gaan de Olympische Spelen niet alleen om geld uitgeven, maar ook om verdienen. Rio staat met deze zomerspelen in ieder geval al extra op de internationale kaart.

Laten we hopen dat Marianne Vos een medaille bij het wielrennen mee naar huis neemt. Bij het zwemmen hopen we dan natuurlijk op Ranomi Kromowidjojo.

Geld verdienen met onderzoek

We zullen tijdens de vakantie niet alleen sport kijken, maar ook veel onderzoek doen. Daarbij hebben we jullie hulp nodig, om je mening te geven over producten en diensten. Door mee toe doen aan onze online vragenlijsten verdien je geld met het meedoen aan onderzoek.

Je kunt meedoen wanneer jij wilt, dus je hoeft niets te missen. Renner Dafne Schippers is op het moment waarschijnlijk de populairste sportster van Nederland, en we begrijpen het volkomen als je dan aan de televisie gekluisterd zit. Wij kijken ook!

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.