« Terug naar Blog

Marktonderzoekers zien meer aandacht voor brood

Marktonderzoekers zien meer aandacht voor brood

Het weglaten van brood bij ontbijt of lunch heeft zijn beste tijd gehad. Dat is in ieder geval de voorspelling van verschillende marktonderzoekers die de trends in het eten bijhouden. Op basis van de veranderingen in eetgedrag zien de onderzoekers dat het afzweren van tarwe en andere granen weer voorbij is. Brood ‘mag’ dus weer, en wordt weer meer gegeten.

Onderzoek: broodverkoop steeg

Twee procent lijkt weinig, maar is een duidelijke toename in broodverkopen in het eerste deel van 2016. Uit onderzoek blijkt dat de nieuwe aandacht voor brood in de eerste drie maanden van dit jaar voor een verkoopstijging hebben gezorgd. De twee procent stijging is de eerste toename sinds 2012.

Vooral in supermarkten wordt in Nederland veel brood verkocht. Dit soort onderzoeken helpt supermarkten in te spelen op nieuwe trends, en dus ook te zorgen dat er genoeg brood gebakken wordt.

Op die manier laten de resultaten van onderzoek ook zien dat jouw mening van belang is. Niet alleen het meten van cijfers zegt iets over verkoop, jouw mening laat zien wat er in de toekomst kan gebeuren. Zo krijgen we altijd de beste producten die goed bij jou aansluiten. Door mee te doen met online onderzoeken bepaal jij dus wat er in de tweede helft van dit jaar in de schappen komt te liggen.

Verdienen met vragenlijsten

Trends zoals het wel of niet eten van tarwe komen en gaan, en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er nu speelt. Alleen door onderzoeken te doen kunnen we vorm geven aan nieuwe producten en diensten, of bepalen hoe een product straks wordt verkocht. En wat er in andere landen gegeten wordt, Nederlands brood is internationaal bekend.

Je kunt gemakkelijk geld verdienen met vragenlijsten door jouw mening te geven. Die is zo belangrijk dat we je steeds belonen als je mee doet, en je krijgt de kans de toekomst te beïnvloeden. Wat eet jij volgende maand?


« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.