« Terug naar Blog

Games leveren ook geld op

Games leveren ook geld op

Geld verdienen met spelletjes doen? Het kan, want games zijn inmiddels een goede manier om geld te verdienen. Van een leuke bijverdienste, tot een echt inkomen. Er zijn grofweg twee manieren om geld te verdienen met games. Aan de ene kant heb je de professionele gamers, die wedstrijden spelen en kijkers trekken. Zij gamen als sport, en net als met andere sporters kunnen de beste game-sporters geld verdienen met hun kunsten.

De andere manier is gamen voor iemand anders. Deze manier van geld verdienen is langzaam met een opmars bezig. Omdat je voor veel games heel lang bezig bent een hoog level te halen, zijn er mensen die gamers betalen om alvast naar een hoger level te komen. Je zorgt er dan dus betaald voor dat iemand anders op een hoger level kan gaan spelen, zonder zelf al die uren in het spel te stoppen.

Geld verdienen met Pokémon Go

Het populairste spel van die moment is Pokémon Go, van Nintendo en Niantic. Sterkere Pokémon vind je als jouw karakter een hoger level heeft. Je snapt nu misschien al wel dat er verschillende mensen zijn die anderen betalen om er voor te zorgen dat ze op een hoog level mee kunnen spelen. Daarnaast zijn er mensen die je account ‘uitlaten’, je moet namelijk een heel eind lopen om genoeg Pokémon te verzamelen en nieuwe uit te broeden. Ook dat hoef je dus niet zelf te doen, als je er maar iemand anders voor betaald.

De grote aantallen aan enthousiaste trainers zijn overigens ook niet bij de politie onopgemerkt gebleven. Zij lokken nu soms bewust mensen naar locaties met verdachte situaties. Met een aantal Pokémontrainers te plaatse, die goed opletten, is er minder kans op inbraak of andere criminaliteit, zo denkt de politie. In de gemeente Vlaardingen gebruikt de politie het spel al om de aandacht op verdachte situaties te vestigen. Onbetaald, wel.

Mobiel onderzoek doen

Welke spellen op je mobiel populair zijn, en blijven, valt te zien aan de gamestatistieken. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan om te zien welke nieuwe ontwikkelingen de mobiele gamers verwachten.

Ook met die onderzoeken valt geld te verdienen, en ook op je mobiel. Doordat vragenlijsten ook geschikt worden gemaakt voor smartphones kun je door het meedoen aan online onderzoek geld verdienen. Met je mobiel op zak heb je dus ook heel wat kansen voor wat extra beloningen.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.