« Terug naar Blog

Kunst en toneel trekt door Nederland

Kunst en toneel trekt door Nederland

Met de Parade heeft Nederland een eigen experimenteel kunst- en toneelfestival in handen. Het feest, zo mogen we het wel noemen, trekt langs vier van de grootste pleinen in ons land, en laat zo het publiek kennis maken met hoe veel er eigenlijk kán.

Op die manier kan het publiek zelf ook op onderzoek uit. Het is misschien niet elke dag dat je een toneelvoorstelling bezoekt, dus de Parade is dé methode voor een zomerse nieuwe kennismaking met het podium. De bonte stoet aan voorstellingen vormt het perfecte vooronderzoek voor meer cultuur.

Van stad tot stad

De voorstellingen hebben eerder al Rotterdam aangedaan, en staan nu in Utrecht. Daarna volgen nog Den Haag en Amsterdam. Met zo’n 100 unieke voorstellingen is er teveel om op te noemen. Muziek, dans, toneel en mime.

Naast de gewone voorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade. Een serie met optredens voor kinderen, met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Ook voor kinderen is het dus een welkome ontdekkingstocht. Kinderen zijn van nature vaak onderzoekend, en de Parade laat kids kennismaken met het cultuuraanbod van Nederland.

Duurzaam werken

De Parade probeert ook zo duurzaam mogelijk te werken. Het is een hele stoet aan tenten en wagens, maar veel is gebouwd uit gerecycled materiaal, en voor het eten wordt ook duurzaam gewerkt. Alle keukens van het festival werken met bio-industrie-vrije producten. En de organisatie stelt minimumclaims aan de meereizende restaurants. Daarnaast produceren de artiesten zelf zo min mogelijk afval. Ze gebruiken echt serviesgoed, bestek en herbruikbare glazen. Dus niets wordt weggegooid.

Zo wordt bespaard op natuur en milieu, en ook op geld, natuurlijk. Op die manier werkt duurzaam goed voor iedereen. Naast muziek en toneel biedt de Parade ook een manier van geld besparen en geld verdienen, op een natuurlijke duurzame manier.

Die methodes worden steeds belangrijker, blijkt uit veel onderzoek. Je wilt graag geld verdienen, maar ook verantwoord? Dit festival geeft een voorbeeld om te volgen.


« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.