« Terug naar Blog

Wereldhavendagen zetten vooral Nederlands water in het zonnetje

Wereldhavendagen zetten vooral Nederlands water in het zonnetje

De havens zijn voor Nederland van groot belang. Onderzoeken wijzen niet alleen uit dat ze veel werk verschaffen in de havens zelf, maar ook dat andere sectoren afhankelijk zijn van de Nederlandse havens. In Rotterdam worden elk jaar de Wereldhavendagen gehouden, om de Rotterdamse haven in het zonnetje te zetten. De havendagen bestaan echter uit meer dan alleen scheepjes kijken.

Geld verdienen als water

Nederland is als rivierdelta in grote mate afhankelijk van het water. We verdienen ons geld met vervoer en daarvoor zijn schepen belangrijk. Niet voor niets zijn de Nederlanden in de geschiedenis beroemd en berucht geworden vanwege de scheepvaart. Het gevaar dat het water voor ons vormt hebben we omgezet in een extra bron van inkomsten.

Nederland als kennisland is mede ontstaan uit de ingenieurs die we nodig hadden als kennisland. Overal ter wereld mogen Nederlanders nu vertellen hoe je jezelf het best kunt beschermen tegen het water. Dijken, sluizen, baggeren en droogmakerijen beleggen voor veel Nederlanders een goede boterham. We zijn dus een kei geworden in geld verdienen met water.

De Wereldhavendagen zetten een deel
van die inkomstenbron in het zonnetje, maar watermanagement wordt een steeds belangrijker deel. Tijdens de havendagen laat het waterschap zien hoe ze met water omgaan, waar er geld verdiend wordt en hoe we zorgen voor goed drinkwater.

Belang voor de omgeving

De havens zijn dus belangrijk voor de omgeving, net zoals water dat zelf is. De aandacht voor het water wordt dan ook steeds belangrijker, omdat het de scheepvaart en ons leven mogelijk maakt. Met jaarlijks onderzoek wordt gekeken naar de bijdrage van nieuwe ontwikkelingen aan onze economie. Bovendien helpt onderzoek ons een beeld te geven van Rotterdam en de haven.

Dit jaar zijn de havendagen op 2, 3 en 4 september. Omdat zeker de Rotterdammers en de haven nauw verbonden zijn brengen ze mensen en scheepvaart samen in beeld. Tijdens de Wereldhavendagen komen alle facetten van de haven voor de bezoekers aan bod. En ook daarvoor is onderzoek nodig, evenementen-research levert waardevolle informatie op over bezoekers, en hoe zij het evenement hebben ervaren.


« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.