« Terug naar Blog

De grote invloed van de iPhones

De grote invloed van de iPhones

Met het bekendmaken van de specificaties voor het nieuwste type iPhone, de iPhone 7, heeft Apple weer een hoop stof doen opwaaien. Het reserveren van deze nieuwe telefoon is ook in Nederland begonnen. En zelfs al moet je er flink wat geld voor neertellen, de eerste onderzoeken wijzen uit dat er weer veel vraag naar is.

Hoe sterk je kritiek ook is, iedereen zal erkennen dat de eerste iPhone een groot effect had op het gebruik van mobiele telefoons, en het internet. Die eerste iPhone kon misschien niets dat je niet al ergens anders mee kon, maar het was wel de eerste telefoon die het allemaal combineerde. En dat met een hoge mate van gebruikersgemak. Zo heeft die eerste iPhone alles verandert, en bepaalde Apple hoe we het internet nu veel gebruiken.

Mobiel internet en je apps

Het gebruiksgemak van die eerste telefoon was een grote doorbraak. Geen toetsenbord, dat leek veel mensen een gruwel, maar inmiddels weten we niet anders meer. Apple heeft met de eerste iPhone laten zien dat aandacht voor software voor een gemakkelijk te gebruiken telefoon zorgt. Niet de aanwezigheid van een toetsenbord. Complexe handelingen als installeren en bestandsbeheer werden makkelijk.

Met de ingebouwde camera, positiebepaling en de opkomst van betere internettoegang werd alles ineens duidelijk: de wereld zou mobiel verder gaan. Apps maakten gebruik van internet om te communiceren, en zo kregen ‘social media’ een nieuwe boost, doordat mensen ze ook mobiel gingen gebruiken. Ineens werd alles anders, en werd er geld verdiend, onderzoek gedaan en geld uitgegeven, allemaal via je mobiel.

Over dat soort innovaties zijn al heel veel boeken geschreven, en er wordt nog steeds online onderzoek gedaan naar welke nieuwe revolutie er zal volgen. Of die al bij de iPhone 7 zal zitten is maar de vraag, maar je kunt er zeker van zijn dat we nog veel meer nieuws gaan ontdekken.

Mobiel muziek luisteren

Waren er vroeger walkmans en MP3-spelers, de telefoon heeft die rol helemaal overgenomen. Via je mobiel luister je naar muziek, die je zo meeneemt, of via een streaming dienst. Of je nu gebruik maakt van iTunes of Spotify, wij hebben daar ook mooie aanbiedingen voor. Wanneer je meedoet aan onze online onderzoeken verdien je zo extra tegoed voor jouw lievelingsmuziek-app. Zo spaar je snel voor meer Spotify- of iTunes-tegoed.


« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.