« Terug naar Blog

Nederland verdient lekker op de Spelen

Nederland verdient lekker op de Spelen

De eerste gouden medaille in Brazilië voor Nederland is binnen. Op de weg verdiende Anna van der Breggen een gouden medaille bij het wielrennen. Vrouwen doen het voor Nederland sowieso altijd goed, en halen de meeste gouden plakken binnen. Een kort onderzoek leert ons dat zowel Inge de Bruijn, als Ireen Wüst vier keer een gouden medaille behaalden.

Op die manier zijn de dames voor zowel zomer als winter goed vertegenwoordigd. Zij verdienden bij elkaar de meeste medailles. Bij de Nederlandse mannen is Charles Pahud de Mortanges de enige die vier maal goud haalde, op het paard. Zijn laatste gouden optreden was overigens al in 1932.

Onze nationale sporten

Schaatsen is onze grote sport, in totaal behaalden we daar 35 gouden medailles. Maar vergeet zwemmen, wielrennen en de paardensport niet. Ook daar behaalt Nederland veel successen, met respectievelijk 20, 16 en 10 gouden plakken. Nederland weet ze dus goed te verdienen, en misschien zijn de oranje-fans daarom ook wel zulke enthousiastelingen.

Overal ter wereld staan de fans van oranje, dus niet alleen onze voetbalploeg, bekend. Nederland is daarmee ook een geliefd land om in beeld te brengen, als de fans geheel in oranje gehuld ergens op een tribune zitten. Zo verdienen we overal een flink dele van de aandacht van televisieploegen en fotografen.

Geld verdienen

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er alleen ‘amateursporters’ mee zouden doen, het moest geen commercieel evenement worden, maar een puur sportevenement. Die eis is in de laatste decennia los gelaten, zodat ook de beste, goed betaalde, sporters mee zouden kunnen doen. Of dat een goed idee is, daarover verschillen de meningen nogal eens.

De vrees bestaat dat alles nu juist vooral om het geld gaat draaien, en dat terwijl het een kostbare aangelegenheid is. De budgetten worden elk jaar overschreden, wat de organisatie niet gemakkelijk maakt. Wij zijn altijd op zoek naar jullie hulp, je kunt jouw mening geven over sport, producten en diensten. Door mee toe doen aan onze online vragenlijsten verdien jij in ieder geval wel direct geld.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.