« Terug naar Blog

Wandelaars eindigen vierdaagse op Via Gladiola

de vierdaagse in Nijmegen

De laatste dag van de Nijmeegse vierdaagse wordt traditioneel afgesloten met de binnenkomst op de Sint Annastraat in Nijmegen. Voor de gelegenheid is die straat traditioneel omgedoopt tot de Via Gladiola, genoemd naar de hoeveelheid aan bloemen waar de wandelaars mee onthaald worden.

Warm weer

Ondanks het zeer warme weer van de afgelopen dagen kende deze honderdste editie van de vierdaagse niet de problemen die er eerder wel eens te bekennen waren. Extra bijzonder was dat er dit jaar een keuzeafstand van 55 kilometer te wandelen was. Normaal gesproken is de maximumafstand 50 kilometer.

Vooraf waren er zorgen dat het immens populaire Pokémon Go roet in het eten zou gooien, maar ook die zorgen lijken ongegrond geweest te zijn. Een vlug onderzoek leert ons dat er geen grote ongeregeldheden door het spel gemeld zijn.

Een welkome groep voor onderzoek

Onder de vierdaagselopers wordt er ook onderzoek gedaan. Zo startte in 2013 het Vierdaagseonderzoek. De grote hoeveelheid aan lopers biedt onderzoekers een schat aan informatie over uithoudingsvermogen en inzet onder lopers van alle leeftijden.

Zo’n grote groep aan mensen bij een evenement dat bovendien al 100 edities bestaat is een unieke kans voor onderzoek. Dat er veel verschillende mensen meedoen is dan mooi meegenomen. Op die manier is er namelijk heel divers onderzoek mogelijk. De onderzoekers kunnen zo de effecten van sportiviteit bestuderen op een manier die normaal gesproken onbereikbaar lijkt.

Niet voor alle onderwerpen is zo’n grote groep direct aanspreekbaar. Daarom bestaan er ook internet-enquêtes. Door mee te doen in een online panel geef je je mening over allerlei verschillende onderzoeken. Wij nodigen je graag uit voor onze vragenlijsten, op een handige, snelle manier. Zo heb je invloed op de ontwikkeling van allerlei producten, en kun je thuis geld verdienen met het meedoen aan online onderzoeken.


« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.