« Terug naar Blog

Nieuwe studenten starten aan hun toekomst

Nieuwe studenten starten aan hun toekomst

Terwijl nieuwe studenten nu net beginnen aan een nieuwe toekomst, blijkt uit onderzoek dat ze het steeds moeilijker krijgen. Het beeld van de altijd bier-drinkende student is al lang voorbij, en de koopkracht van de jongeren daalt elk jaar verder. Studenten hebben dus effectief steeds minder geld te besteden.

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat de studerende jongeren er harder op achteruit gaan dan gepensioneerden. Vroeger ging de beurs met de inflatie mee omhoog, maar omdat die beurzen zijn afgeschaft is die correctie er ook niet meer. De tekorten komen nu op het bordje van de net beginnende jongeren.

Studeren en geld verdienen

Natuurlijk wensen wij alle studenten een fijne studententijd waarin ze zich voorbereiden op een goede toekomst. Om die mogelijk te maken zijn er meer jongeren die een bijbaan nemen. En dat zijn niet meer de geijkte studentenbaantjes van toen, er wordt soms flink bijgewerkt om geld te verdienen. Zo kunnen studenten dan toch nog rondkomen.

Het Interstedelijk Studenten Overleg trekt aan de bel over de stijgende kosten voor studenten. Zo stelt het orgaan voor het collegegeld te bevriezen, zo weet een student dan vooraf hoeveel collegegeld hij gedurende zijn opleiding gaat betalen.

Starters

Door nu al op een achterstand te beginnen kan het later nog moeilijker zijn om als starter rond te komen. Een studieschuld kan een bezwaar worden wanneer je een huis wilt kopen, zeker in een markt waar de prijzen steeds verder oplopen. Ook over de verhitte huizenmarkt wordt regelmatig de noodklok geluid. Een huis voor een starter kost nu al te veel geld.

Sommige studenten kiezen er voor geld uit te sparen door mee te doen aan onze online onderzoeken. Bij het invullen van de vragenlijsten is er iedere keer een beloning. En zo spaar je als snel voor mooie beloningen. Dat is natuurlijk geen oplossing voor een volledige studieschuld, maar het helpt wel.

Bovendien kun je op elke plek geld verdienen, als je even tijd hebt. De enquêtes zijn namelijk ook geschikt voor mobiel. Meld je dus snel aan!


« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.