« Terug naar Blog

Onderzoek: veel zitten is niet goed

Onderzoek: veel zitten is niet goed

Veel mensen zitten zo'n vier uur achter de computer op hun werk. Uit onderzoek dat nu online staat blijkt dat in sommige beroepen zelfs nog veel meer te zijn. Daarbij gaat het dan bijvoorbeeld om werk in de ICT.

Naast computerwerk is er nog veel meer zittend werk, dus je kunt je voorstellen dat het niet alleen bij die computeruren blijft. Op basis van dit soort onderzoeken wordt er dan ook gewaarschuwd tegen de gevolgen van zittend werk. Volgens een adviseur is het zelfs zo erg dat velen een groot deel van de dag zittend werk verrichten, "Als je het over een hele dag bekijkt, dan zit het merendeel boven de tien uur".

Thuis geld verdienen met meedoen aan onderzoeken

Het is belangrijk dat we gewoonten en omgeving in kaart kunnen brengen. Daarom doen we bij OpinieLand steeds onderzoek naar producten en diensten, maar ook naar bijvoorbeeld je werkomgeving. Zo krijgen we meer inzicht in hoe het er op het werk in Nederland aan toe gaat. Alleen op die manier kunnen we er voor zorgen dat er echt dingen veranderen. Het is dus belangrijk dat je ergens je mening kunt geven.

Via deze vragenlijsten brengen we steeds de meningen in Nederland in kaart. Ook over het werk. En voor het invullen van onze vragenlijsten krijg je ook nog eens betaald. Zo kun je ook thuis geld verdienen door het meedoen aan onze onderzoeken, en je maakt elk kwartaal kans op een prijs van 2000 euro.

Meer onderzoek naar risico's

Volgens de onderzoeker is er nog wel meer kennis nodig over de gevolgen van zoveel uur zittend werken. Daarvoor is er nieuw onderzoek nodig. De gevolgen die wel bekend zijn, zijn erger dan veel mensen denken. Naast de onderzoekers doet ook het Diabetesfonds een oproep voor minder zittend werk: er moet meer aandacht besteed worden aan staand werken, en het belang van regelmatig lopen.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.