« Terug naar Blog

Wat is jouw mening over deze 1-Aprilgrappen?

1 april

Bijna iedereen heeft wel een mening over 1-Aprilgrappen. Heel veel grappen zijn enorm flauw, maar daarom niet altijd minder leuk. De traditionele grap is inmiddels collega’s of vrienden laten bellen met een dierentuin, omdat Meneer De Beer heeft gebeld. Verschillende dierentuinen ondernemen inmiddels op 1-april actie om verwarde bellers voor te zijn. Wat vind jij? Kan die grap nog? Voor sommige grappenmakers is het zelfs een uitdaging om elk jaar dezelfde collega beet te nemen, dat maakt het spelletje extra spannend.

Dit jaar viel ijsmaker Ola al vroeg door de mand. Het populairste ijsje in Nederland, de Raket, zou worden afgeschaft. Veel mensen vonden het zo onvoorstelbaar dat Ola al snel moest toegeven dat het als een grap bedoeld was, en toen was het nog niet eens april. Als goedmakertje kregen deze vrijdag veel krantenredacties gratis ijs.

Wat vind je van deze grappen?

Een beter geslaagde grap was ooit de melding dat er een beeld van het Paaseiland op een strand in Nederland was aangespoeld. Die dag gingen honderden mensen het strand op, maar daar was natuurlijk geen beeld te zien. Dat een metershoog massief beeld zo ver door de stroming zou zijn meegespoeld was misschien ook wel erg onvoorstelbaar. Het Paaseiland ligt immers ver weg, in de Stille Oceaan.

Om ongeruste ouders tegemoet te komen bracht Media Markt dit jaar een chipapparaat op de markt. Daarmee konden ouders hun kind altijd terugvinden, door ze te chippen. De meningen waren al snel verdeeld, het moest wel een grap zijn, maar zou het ook echt mogelijk zijn? En inderdaad: het was een 1-aprilgrap, maar door de online discussie werd wel duidelijk dat veel mensen van mening waren dat zoiets uiteindelijk best eens waarheid kan worden.

Geen comeback

Jomanda is later dit jaar toch echt niet te zien met een comebackprogramma. Het medium zou worden ingezet bij een promotiecampagne van een internetbedrijf om meer lampen te verkopen. Jomanda zou “het licht” rondbrengen in de huizen van mensen. Daarnaast hoopte het bedrijf op die manier Jomanda een comeback te bezorgen. Misschien een te ingewikkelde grap, maar het is sowieso niet echt: Jomanda begint niet aan een comeback via een lampenbedrijf.

Met enig online onderzoek kwamen velen er al achter dat het een grap moest zijn. Net als met het ijsgrapje is er naar de mening van sommige mensen niet gauw iets grappig, en is een aprilgrap soms ook té gemakkelijk te doorzien.


« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.