« Terug naar Blog

Dit onderzoek geeft je de cijfers over Nederland als vakantieland

Online onderzoek geeft inzicht in toeristen in Nederland

Zit het strand echt vol Duitsers? Als we de twee grote toeristische attracties van ons land, de kust en Amsterdam, met elkaar vergelijken lijkt het er wel bijna op. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat het overgrote deel van de Duitsers in Nederland voor het strand komt. En ook onder de strandbezoekers als geheel zijn de Duitsers de grootste groep toeristen.

Door onderzoek te doen krijgen we zo een beeld van de werkelijkheid voor wat betreft toerisme. Zo kunnen bedrijven en onze overheid daar weer op inspelen. Uit de resultaten bij het onderzoek dat bij het CBS online staat blijkt verder dat Chinezen een steeds belangrijker groep vormen.

Meedoen aan online enquêtes

Dit soort onderzoek help jij ook mogelijk maken! Door deel te nemen in de vragenlijsten die we bij OpinieLand houden, geef je online je mening over vakanties, producten en allerlei diensten. Zo zorgen we samen voor steeds meer verbeteringen.

Vul via OpinieLand online enquêtes in, en help ook mee met het verbeteren van producten die je elke dag gebruikt. Je zorgt via deze betaalde onderzoeken er bovendien voor dat je mooie beloningen bij elkaar spaart. De punten die je verdient met de online onderzoeken kun je inwisselen voor cadeaubonnen van merken als bol.com, Zalando en Media Markt.

Op die manier kun je thuis geld verdienen, en direct zorgen voor verbeteringen.

Chinese toeristen komen steeds grager naar ons land

Ten opzichte van het jaar er voor steeg het aantal Chinese toeristen in 2015 maar liefst 33 procent. Onder de Russen werden we wel iets minder populair. De Chinezen komen in zulke aantallen dat ze maar liefst 436.000 hotelovernachtingen boekten. Amsterdam is favoriet voor wat betreft hotels, en verantwoordelijk voor de helft van alle hotelovernachtingen.

Toch blijven de Duitsers, die dus voornamelijk naar de kustgebieden trekken, de grootste groep toeristen die ons land aan doet.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.