« Terug naar Blog

Het CBS onderzocht de werkgelegenheid

Werkgelegenheid Nederland

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deed een onderzoek naar de werkgelegenheid, waarvan de resultaten inmiddels online staan. Wat blijkt? De werkgelegenheid is in het begin van 2016 iets afgenomen. Ze wijzen daarbij vooral naar de zorg.

Toch zijn er de laatste tijd positieve geluiden te horen, en het CBS wijst er ook op dat het aantal openstaande vacatures wel is toegenomen. In ieder geval nam het aantal banen in het begin van dit jaar voor het eerst sinds twee jaar af. In de tijd dat er een toename was, zijn er wel 100.000 banen bijgekomen.

Werk voor zelfstandigen

Volgens het onderzoek daalde het aantal banen voor werknemers met 13.000. Zelfstandigen hadden het iets beter, van hen konden er juist éxtra zo’n 1000 aan het werk.

Vooral het aantal zelfstandigen zonder personeel, de bekende zzp’ers, neemt de laatste jaren toe, zo merkt het CBS op. De meeste van die zzp’ers zijn man, zo blijkt verder. De grootste beroepsgroepen onder zelfstandigen zijn kappers en schoonheidsspecialisten, bedrijfskundigen en software- of applicatieontwikkelaars.

Onderzoek naar geld verdienen

Hoe verdienen mensen nog dagelijks geld? Hoe gaat het als mensen hun baan verliezen? Daar is meer onderzoek voor nodig. Wij vragen jouw mening over je werk, je thuissituatie, maar ook hoe je sommige producten ervaart.

Zo krijgen we een steeds beter beeld van hoe Nederland er aan toe is, en wat beter kan. Daarnaast bieden we je een beloning voor elke vragenlijst, dus zo kun je thuis ook gewoon nog wat bijverdienen.

Jouw mening is voor ons belangrijk, en we zorgen dan ook steeds dat we onze vragenlijsten up-to-date houden. Zo krijgen we het beste resultaat, en komt jouw mening bij de mensen terecht die er echt toe doen.


« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.