« Terug naar Blog

Onderzoek bewijst: Festivals zijn goed voor je

Onderzoek bewijst: Festivals zijn goed voor je

Ontspannen bij een goed concert, het werkt echt. Uit onderzoek komt naar voren dat het bezoeken van een ‘cultureel evenement’ je stresshormonen verlaagt. Hoewel nog niet alle muziekstromingen onderzocht zijn, brengen de onderzoekers wel alvast resultaten naar buiten. Bij onderzoek onder concertgangers kwam een duidelijke vermindering van de onderzochte stresshormonen naar voren.

Op die manier helpt onderzoek ons te bekijken of beweringen echt kloppen. En in dit geval lijkt het er dus inderdaad op dat ‘er even lekker uit’ ook echt helpt. Het onderzoek bewijst volgens de wetenschappers dat er inderdaad een relatie is tussen stress en ontspannen bij concerten.

De zomerfestivals komen er weer aan

We moeten nog wel even wachten, Pinkpop valt dit jaar niet in het pinksterweekend, maar we kunnen al snel weer genieten van mooie zomerfestivals. Door dit onderzoek weten we in ieder geval nu zeker dat dat ontspannend kan werken.

De resultaten zijn niet helemaal nieuw, al eerder werd uit andere soorten onderzoek duidelijk dat een concertbezoek zich terugbetaalt in de vorm van een uitlaatklep die mensen helpt ontspannen. Zo lieten geïnterviewde heavy metalfans weten dan concerten hielpen om opgebouwde woede los te kunnen laten. Er zijn er zelfs die beweren dat de muziek ze helpt om uit de problemen te blijven, omdat het ze een activiteit geeft waar ze zich mogen uitleven.

Met het meedoen aan betaalde onderzoeken kun je ook bijdragen aan het verkrijgen van nieuwe inzichten in hoe jij muziek beleeft. We zijn steeds op zoek naar jouw muzieksmaak. Jouw mening is belangrijk om concerten en andere evenementen steeds beter te maken.

Muziek verdienen

Naast je mening geven over muziek, kun je ook muziek verdienen. Bij onze online vragenlijsten krijg je steeds een beloning. Zo kun je ook Spotify-waardebonnen verdienen, waarmee je weer heerlijk ontspannen muziek kunt luisteren. Bij elke volledig ingevuld onderzoek verdien je weer extra punten.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.