« Terug naar Blog

Onderzoek: mannen hebben vaker een conflict op het werk

Conflict op de werkvloer

Uit nieuw onderzoek blijkt dat meer dan een kwart van de mensen wel eens een conflict heeft op het werk. Dit opmerkelijke resultaat kwam naar voren uit een aantal vragen over ervaringen op de werkvloer. Kom jij wel eens in conflict met je baas? En hoe erg gaat het er dan aan toe?

Meer mannen dan vrouwen

Uit de resultaten van het onderzoek, die online staan, komt verder naar voren dat mannen vaker een conflict hebben met de werkgever dan vrouwen. Is dat voor jou ook herkenbaar? Van de mannen zegt 35 procent wel eens een conflict gehad te hebben met de baas, onder de vrouwen is dit ‘maar’ 19 procent. Dat is nog een flink aantal, maar wel een duidelijk verschil.   Misschien is het verschil te verklaren door de dreiging van ontslag. De dames zeggen vaker bang te zijn voor ontslag na een ruzie dan de heren. De mannen zeggen in hetzelfde onderzoek ook vaker uit zichzelf te vertrekken en een andere baan te zoeken.   Zo maakt onderzoek dus snel meer duidelijk over de relatie tussen werk, en werknemers. En misschien hebben de werknemers onderling ook wel regelmatig ruzie. Het is belangrijk om dit soort dingen in kaart te kunnen brengen. Een van de redenen dat we zelf ook regelmatig onderzoeken doen.

Het belang van online onderzoek

Om een goed beeld te krijgen van werk, en de ervaringen van mensen op kantoor, is onderzoek erg belangrijk. Zo weten we nu meer over de conflicten op de werkvloer. En we lezen dan direct ook dat de zekerheid van een nieuwe baan erg belangrijk kan zijn. Omdat de arbeidsmarkt tegenwoordig vrij krap kan zijn, wordt ook naar de aantallen banen regelmatig onderzoek gedaan.   Bij ons kun jij steeds je mening geven over werk, allerlei producten en natuurlijk het vinden van een nieuwe baan. Uit het voorbeeld over conflicten op het werk merk je wel dat het geven van jouw mening ook echt tot veranderingen kan leiden. Daarom ben je altijd welkom in de online vragenlijsten van OpinieLand.   Een goed voorbeeld van online onderzoek is ook het doen van monitoring: het bijhouden van veranderingen. Het online landschap in Nederland verandert continu, dus ook voor de arbeidsmarkt heeft dit gevolgen. Zo kun je dan met een onderzoek die veranderingen steeds in kaart brengen. Reden te meer om jouw mening te willen geven.


« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.