« Terug naar Blog

De leukste tips voor tijdens de museumweek

De leukste tips voor tijdens de museumweek

Vanaf zaterdag is het een week lang museumweek. Sommige speciale gebouwen gaan speciaal open, en veel musea geven speciale aandacht aan hun pronkstukken. Wat je mening over kunst, wetenschappen of oudheid ook is, er is echt voor elk wat wils. Er is zo veel te zien dat er genoeg is om meer dan een hele week mee bezig te zijn, en daarom keken wij natuurlijk alvast naar het aanbod.

Tijdens de museumweek staat ons ‘cultureel kapitaal’ extra in de schijnwerpers. Dat is reden te meer om eens een kijkje te gaan nemen.

De museumtips voor deze gouden week

Zaterdag 23 april in Kampen? Dan kun je daar een speciale rondleiding in het Stedelijk Museum van de stad meemaken. Het bijzondere museum heeft portretten van alle stadhouders en koningen uit het Huis van Oranje. Bij de rondleiding krijg je die dag ook een oranje tompouce.

Het Limburgs museum ligt in Venlo en heeft op zondag 24 april een speciale drakendag. Kinderen zijn er met hun ouders welkom om een eigen draak te maken en er is een speciale drakententoonstelling. Zo komt je daar dan alles te weten over waar ons beeld van draken vandaan komt.

Een Gouden Eeuw-lunch, geïnspireerd op lunchgerechten uit die eeuw, voorafgegaan door een rondleiding door het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen staat op zaterdag 16 april al op het programma. Daarna bestaat de mogelijkheid ook nog op eigen gelegenheid het museum te bezoeken.

Activiteiten in musea

Tijdens de museumweek zijn er niet alleen speciale uitjes en exposities. Veel mensen zijn van mening dat musea te saai zijn, en tijdens deze week proberen de musea te bewijzen dat het ook anders kan. Bij veel bestaande exposities wordt er een museumstuk extra in het zonnetje gezet, omdat musea vinden dat deze onderdelen extra aandacht verdienen.

In het brandweermuseum in Hellevoetsluis staat een speciale antieke Brandweerauto extra in de schijnwerpers. Wat vind jij, een goede manier om mensen kennis te laten maken met het museum? En denk je dat een museum door deze promotie uiteindelijk meer geld zal verdienen?

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.