« Terug naar Blog

Moet Apple meewerken aan het onderzoek naar het hacken van je telefoon?

Moet Apple meewerken aan het onderzoek naar het hacken van je telefoon?

Al verschillende keren heeft elektronicafabrikant Apple geweigerd mee te werken aan onderzoek waarvoor het kraken van iPhones nodig was. Ze gaan hiermee in tegen de wens van de onderzoekers, de FBI. Die stellen juist dat het hacken van de telefoons noodzakelijk is. Hoewel men in een paar gevallen wel medewerking heeft toegezegd, is Apple van mening dat dit alleen in heel speciale gevallen moet kunnen.

Het Amerikaanse ministerie van justitie gaat nu in beroep tegen een uitspraak van een rechter die Apple in dit standpunt gelijk geeft. Apple wilde niet meewerken aan het kraken van een telefoon van een drugsdealer, de rechter gaf het bedrijf gelijk. Met deze opstelling wil Apple voorkomen dat telefoons standaard gekraakt kunnen worden, en dus ook jouw telefoon onveilig wordt.

Online enquêtes geven inzicht in de opinie over Apple

De positie van Apple ten opzichte van de overheid wordt bepaald door twee zaken. Ten eerste is er het puur technische aspect. Als een telefoon blijkbaar te kraken is, is hij voor niemand veilig. Zelfs met de sleutel alleen bij Apple of de FBI, kun je niet uitsluiten dat anderen er ook bij kunnen. Mede daarom wil Apple niet meewerken aan het onderzoek.

Daarnaast is er natuurlijk een tweede zaak, de mening van mensen over de meewerking. Sommige mensen vinden dat de politie overal bij moet kunnen. Anderen wijzen op het gevaar van een telefoon die blijkbaar gekraakt kan worden, als je maar goed genoeg kijkt. Door middel van online enquêtes kijken we steeds wat de meningen zijn over technologie en het gebruik daar van.

Door online onderzoeken waar jij ook aan mee kunt doen krijgen fabrikanten een idee van de meningen over allerlei producten. Dus ook over jouw mening over het hacken door de politie.

Verdienen met online enquêtes

In de vragenlijsten geef je niet alleen een mening die direct gehoord wordt, je verdient er ook nog eens geld mee. Door mee te doen aan betaalde enquêtes spaar je zo steeds meer bij elkaar, en kun je kiezen uit mooie beloningen.

Meedoen levert je dus invloed op en zorgt er voor dat jij ook thuis kunt verdienen aan het doen van betaalde vragenlijsten. Die beloningen geven we graag, omdat jouw mening waardevol is.

« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.