« Terug naar Blog

Zo vieren we Koningsdag

Geld verdienen met Koningsdag

Ga je proberen geld te verdienen op Koningsdag, of ben jij juist meer iemand die alle vrijmarkten afloopt om alleen maar te kopen? In 2016 wordt voor de derde keer Koningsdag gevierd, en het is het tweede jaar dat de ‘nieuwe stijl’ van de dag wordt aangehouden.

Vorig jaar werd de eerste echte Koningsdag in Dordrecht gevierd, waarbij niet meer twee steden op één dag werden aangedaan. Het jaar ervoor werd de Koninginnedag van 2013 ingehaald, die werd toen afgelast omdat Willem-Alexander werd ingehuldigd als Koning. Behalve de verplaatsing van 30 naar 27 april, en de locatie, zijn er nog een paar wijzigingen in de viering doorgevoerd. Maar er is natuurlijk ook veel hetzelfde gebleven.

Geld verdienen op de vrijmarkt

Naar de mening van veel Nederlanders is een van de herkenbaarste elementen de vrijmarkt. De vrijmarkten in alle steden van Nederland werden tijdens de Koninginnedagvieringen onder koningin Beatrix een grote traditie. Overal kun je prullaria, oud speelgoed en zelfgemaakte spullen kopen, en is er muziek te beluisteren.

Op die manier kun je soms een leuk centje bij verdienen. Volgens de traditie doen er veel kinderen mee aan de vrijmarkt, en voor hen is het natuurlijk helemaal een mooi zakcentje. Maar bovenal is de viering waaraan de hele stad meedoet natuurlijk de grootste traditie.

Ook naar de mening van veel toeristen is het oranjefeest een van de bekendste symbolen van ons land. Een toerist die tijdens Koningsdag de hoofdstad bezocht heeft, zal dat niet gauw vergeten. Zo is de uitbundige viering inmiddels ook een visitekaartje voor ons land geworden.

De Koningsspelen

Een nieuwe traditie zullen de Koningsspelen worden, die in de week voorafgaand aan de viering gehouden worden. Het is een manier om kinderen sportief te betrekken bij de dag, en ze kennis te laten maken met sport en beweging. De kinderen krijgen aan het begin een Koningsontbijt.

Deze spelen worden nu sinds 2013 georganiseerd. Wat vind jij daar van? Een goed idee? Het versterkt in ieder geval de band met een van de grote interesses van de Koning: sport.


« Terug naar Blog

Registreer vandaag!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.